KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Raakatacot à la Ulla

Huhtikuinen hei!

Terveisiä Teurastamolta! Vietin eilen tosi kivan päivän ruokakarnevaalien merkeissä. Teurastamolla järjestettiin tapahtuma nimeltään What's Cooking Helsinki, jossa me bloggarit olimme pääroolissa lempi-intressimme parissa, nimittäin leipomisessa tai ruoanlaitossa. Minulla oli kunnia seistä Arlan ständillä jonne sain itse suunnitella reseptin. Teemana oli "Hyvää oloa ruoasta", joten reseptia suunnitellessani karsin pois kreemikakut ja juustoquichet. Päätin valmistaa raakatacoja.

Tämä ihana seinä oli täynnä ruukkubaslikoita!
Tuon sanoman mukaan minut lasketaan siis parhaimmistoon.


Kokkaamiini ihaniin raakatacoihin tutustuin kaksi vuotta sitten, kun vielä Turussa asuessani vierailin Katjan kanssa Pasilassa Maikun luona. Olen valmistanut näitä kyseisiä herkkuja sittemmin ystävilleni, ja tarkoitukseni on ollut jakaa niiden resepti blogissa! Kuviakin otin helmikuussa 2014 sitä varten, mutta se jäi! Nyt korjataan asia. Eilen en siis ehtinyt kuvata täytteitä, ne syötiin saman tien:-), joten täytteen kuvat on otettu aikaisemmin.

Arlan esiintymislava oli varattu minulle klo 16 jolloin puolentunnin kestävä kokkausvuoroni alkoi. Valmistin neljä eri täytettä, jotka ovat terveellisiä, proteiinirikkaita, ja täyttäviä - mutta myös ennenkaikkea herkullisia!


Työn tohinassa.

Tacolätyiksi sopivat parhaiten rapeat cosmopolitan-salaattilehdet.

Täyte 1:  Marinakastike:
2 tomaattia paloiteltuna
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
½ punaista paprikaa paloiteltuna
2 tl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa maun mukaan
tuoretta valkosipulia maun mukaan
cayennepippuria maun mukaan.

Hienonna kaikki ainekset blenderissä.

Täyte 2: Hapankermajuusto:
1 ½ dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
¾ dl vettä
1 ½ rkl sitruunamehua
5 cm purjosipulia
3 tl tuoretta basilikaa
3 tl tuoretta tilliä
suolaa maun mukaan
(tuoretta valkosipulia maun mukaan)

Hienonna kaikki ainekset silppurissa. Huomioi, että raaka-aineet ovat sinänsä suolattomia, joten mausta kunnolla. Lisää vettä tarvittaessa, että ei jää kuivaksi.

Täyte 3: Pähkinäkastike:
1 dl pistaasipähkinöitä liotettuina
1 dl saksanpähkinöitä liotettuina
TAI
2 dl saksanpähkinöitä liotettuina
1 porkkana paloiteltuna
n. 7 cm purjosipulia viipaloituna
2 tl nama shoyu-kastiketta (tai muuta soijakastiketta)
suolaa maun mukaan
vettä tarvittaessa

Liota saksanpähkinöitä yön yli vedessä. Kaada pähkinät silppuriin ja anna mennä rouheeksi. Lisää kasvikset ja nama shouy –kastike. Mausta kunnolla! Raaka-aineet sinänsä on suolattomia, joten tarkista maku ennen tarjoilua. Lisää vettä tarvittaessa, ettei täyte jää kuivaksi.

Täyte 4: Avocadomousse:
2 syöntikypsää isoa avocadoa
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
tuoretta sitruunaa
suolaa
mustapippuria myllystä


Soseuta sauvasekoittimella silkkiseksi kaikki!

Nämä neljä täytettä ovat tosi helppoja tehdä. Raaka-aineet viipaloidaan pienemmiksi paloiksi ja sitten vain silppuri/blenderi/sauvasekoitin silppuaa kaiken. Nopeaa ja hyvää. 


Tämän kuavn otin keväällä 2014, kun kuvasimme Reettan ja Emmin kanssa esittelyvideotani Koko Suomi leipoo-ohjelmaan. Siinä tohinassa unohdin laittaa reseptin blogiini.
Vasemmalta täytteet: Hapankermajuusto, marinakastike, pähkinäkastike ja avocadomousse. 



Iltamme huipentui illalliseen, jonka Heleatsin kokit meille olivat valmistaneet. Nam!
Tämän kuvan Heidi otti illallisella. Tutustuin moneen uuteen bloggariin illan aikana, ja vaihdoimme yhteystietoja - niin huikeaa, wau!<3



Upeaa viikonalkua kaikille! Minun huominen päiväni ei ikävä kyllä ole upeutta, sillä viikkoni alkaa hammaslääkärissä. 

XXX


5 kommenttia:

  1. tacot kuulostaa herkullisilta! menee mun kokeilulistan jatkoksi. oli kiva nähdä tänään, mukavaa viikkoa (vaikka se alkaakin hammaslääkärillä..) :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, kokeile ihmeessä! Herkullisia on! :) Kiitos samoin, oli mukava tavata! Tsemppiä kouluviikkoon sinulle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos. pakko muuten todeta, että mäkin olin tänään hammaslääkärissä. tosin vasta kokeen jälkeen, mutta että sellainen maanantai! :D

      Poista
  3. Mä lataan vielä tänä iltana videon tuolta tapahtumasta! ;) Ja juttu tulee myös blogiinkin. Oli tosi huippu tapahtuma ja ihana nähdä sinua pitkästä aikaa!

    VastaaPoista