KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Korvapuustia korvapuustipäivänä

Eilen lauantaina minulla oli vapaapäivä, luonnollisesti, kun olen opettajana ja oli kerta lauantai. En ollut vain tottunut siihen, koska Alkossa olin mielelläni aina lauantait töissä. En tiennyt, mitä olisin tehnyt! Ystäväni Irma sitten lähti minun kanssa kirppiksille, ajateltiin etsiä minulle uusi sohva. Mutta ei löytynyt, vaikka käytiin useammassa liikkeessä. Silti oli mukavaa kierrellä uudessa kaupungissa. Tein ihan perusjuttuja sitten tuon kirppiskierroksen jälkeen, siivoilin vähän, kävin kaupassa ja pesin pyykkiä. Tätäkö kaupunkilaisihmiset tekevät lauantaisin? Jotenkin ahdisti ja päätin lähteä kaupungille. Menin metrolla, siis ihan hassua miten nopeasti ne kulkevat! nimim. hemma från landet. Vaikka Kitinoja on tunnetusti hyvin tiheään asuttu alue ostareiden ympäröimänä, on se metro silti puuttunut sieltä. Kaupungilla kävin ostamassa uuden syystakin, sillä muuton yhteydessä kaunis sininen puolipitkä (reiteen asti) syystakkini katosi! Todella mystistä. No, tämä uusi on oikein elegantti ja voisinkin ottaa siitä kuvan tänne teidänkin ihasteltavaksi.

Sokoksella tapasin kaksi tuttavaa ja yhden kaverin, joiden kanssa juttelin hieman pidempäänkin. Hävetti, sillä en ollut ehtinyt meikata, mutta onneksi hiukset sentään olivat vastapestyt ja hyvin föönatut. Tämän jälkeen ostin Rimmelin kirkkaanpunaisen huulipunan kahdeksalla eurolla ja maalasin sillä huuleni, saadakseni vähän väriä kasvoihini. Huulipuna oli itseasiassa erittäin kiva ja hyvä heräteostos! Harmi, etten enää nähnyt tuttuja tuolla reissulla, jotka olisivat nähneet räikeät huuleni, mutta Arcadian Alkon myyjä kyllä hymyili mulle oikein kivasti ;).

Alkossa pohdin myyjän kanssa punaviiniä korvapuusteille. Eilen nimittäin oli kansainvälinen kanelbulledag eli korvapuustipäivä ja minulle tuli illaksi Annis ja Morgan kylään. Olimme sopineet, että leivomme korvapuusteja ja ajattelin tarjota heille lasilliset punaviiniä pullan kylkeen. Myyjä sanoi tämän olleen ehkä haastavin tehtävänanto uransa aikana ja mietimme yhdessä hyvää ratkaisua. Sanoin lempiviinimaani olevan Italia. Hän kyllä koitti ehdottaa jälkiruokaviinejä tai portviinejä, mutta en halunnut.. Toki ne varmasti olisivat sopineet hyvin! Päädyin sitten italialaiseen pehmeään ja hedelmäiseen Passatempo Vivaldiin, joka oli kuin olikin oiva valinta! Mutta, silti maito ja kahvi tai maitokahvi on parasta tuoreelle pullalle.

Korvapuustiviini



Ullas kanelbulle
tai ihan vain
Ullan korvapuustit:

(jotenkin tuo ruotsinkielinen vain rimmaa paremmin)

Me teimme melko pienen annoksen, tästä tuli vain 2 pellillistä, eli 24 kappaletta. Koska minulla ei ole pakastinta.

1 pussi (11 grammaa) Pirkka kuivahiivaa
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
7-8 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1/2 onnellisen kanan muna
hyppysellinen sormisuolaa
1 tl kardemummaa
75 grammaa sulatettua Valion Putinin voita

Laitin yleiskoneeseen jauhot, kuivahiivan, suolan, sokerin ja kardemumman. Sekoitin niitä vähän lusikalla keskenään ja kaadoin päälle kädenlämpöisen veden. Sitten laitin puoliskan onnellisen kanan munan ja lopuksi liedellä sulatetun voin.

Taikina kohoamassa. Se kohosi n. puoli tuntia.


Väliin:

120 gr sulatettua voita
6 tl kanelia
1,5 dl sokeria

Päälle:

1 onnellisen kanan muna voiteluun
raesokeria

Sulatin liedellä voin ja annoin jähtyä. Lisäsin siihen sitten kanelin ja sokerin, eli siitä tuli sellainen seos. 

Annis kauli apupöydälläni. Koska keittiö on vähän rajallinen ja Morgan katsoi pöydän ääressä netistä jotain jalkapalloa. Kun korvapuustit oli pellillä, kohotimme niitä vielä n. 20 minuuttia ennen uuniin  menoa.



Pullat uunissa! Kun tekee tuollaisen seoksen korvapuustien väliin, eli sekaa kaikki keskenään, niin silloin makuakin tulee tasaisesti pullan joka kolkkaan. 



Korvapuustit kohosivat oikein hyvin!


Keitin korvapuusteille kahvit, mutta kyllä Passatempokin sopi oikein mukavasti. :)

Nam nam! Anniksen tapasin Ahvenanmaalla sielä asuessani. Morgan tuli seuraavana kesänä Ahvenanmaalle ja heille tuli Anniksen kanssa suhde. Nyt he ovat olleet yli 4 vuotta jo yhdessä ja Morgan on muuttanu Suomeen ja tänne Helsinkiin Anniksen perässä. Ihanaa!

Tänäaamuna heräsin siihen, kun sain Lorilta viestin. Hän kutsui minut luokseen, sillä meillä on yhteinen projekti meneillään. Tänään aloittaisimme tämän projektin. Hän opettaa minut ajamaan autoa uudelleen! Olen kohta 11 vuotta omistanut ajokortin, mutta vuosien saatossa taito on saattanut hieman rapistua, sillä ajan todella vähän autoa. Sovimme tekevämme tämän salassa, että voisin yllättää perheeni että TA-DAA - osaan ajaa autoa! Mutta laitin jo perheeni watsapp-ryhmään viestiä mitä meinaan tänään tehdä. Olen nimittäin erittäin tunnetusti vähän kehno 4-pyöräisten kanssa, eikä minulla periaattessa edes ole tarvetta ajaa autoa, koska asun julkisten kulkuneuvojen ympäröivänä ja näin vähennän omaa hiilijalanjälkeäni. Mutta, me lähdimme lounaan jälkeen sitten ajamaan autoa. Ja ajoimme kehä 1, kehä 2 ja kehä 3:lla! Auto nyki vain muutaman kerran ja sammuikin vain kolmesti. Jee! Vain kerran joku tuuttasi ja yksi jalankulkijakin vilkutti kivasti, tai ehkä vain kiitoksena, kun lähestyin suojatietä 20 km tuntinopeudella ja hän ehti rauhassa ylittää tien. Ensi kerralla kuulemma lähdemme ydinkeskustaan. Voi jehna.

Ostin Lorin Heavenly Scent-putiikista hilloja. Omena-chili, raparperi-mansikka ja marinoidut porkkanat. Marinoidut porkkanat -hilloketta olen maistanut sämpylän kanssa. Varmasti menee hyvin myös tapasten kanssa ja jonkun kiusauksen, esim.broilerkiusauksen kyljessä.



Mielestäni joka päivä voisi olla kanelipullapäivä! Tai, huomenna vaikka suklaakakkupäivä ja ylihuomenna muffinssipäivä. Tänään on itseasiassa maailman opettajien päivä. Hyvä me! Nyt alan siistimään asuntoani. Sain Lorilta sohvan, ja sisustan vielä hetken. Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille ja leipokaa pullia! XXX






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti