KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen porkkanaleivokset!

Heissun hei!

Pääsiäiseen olen aina valmistautunut leipoen! Äidin ja sisarteni kanssa leivoimme lapsena pashaa, rahkapullia, juustokakkuja, lusikkaleipiä, keväisiä täytekakkuja ymym. Ambrosiakakkukin kuului lapsuudessamme pääsiäisperinteisiin. Sen resepti löytyy myös blogistani: Ambrosiankakku


Innostuin leipomaan rakasta bravuuriani porkkanapiirakkaa erään lukijani innoittamana. Ihanaa, kun lukijani inspiroivat myös minua! Nimittäin, Hanne kertoi jälleen leiponeensa porkkanapiirakkaa, mutta kuorrutukseen hän laitti sulatejuuston tilasta appelsiinituorejuustoa tuomaan pääsiäisen raikkautta. Ajattelin myös kokeilla samalla idealla ja tuunata jo täydellistä reseptiä. Koska olen omasta mielestäni soveltamisen mestari (:D), päätin, että teen kerrosporkkanapiirakan. Kuorrutuksesta teen niin riittoisan, että sitä tulee siis myös väliin täytteeksi ja hieman tuhdimman - lisään myös hieman sitruunanmakuista valkosuklaata.

Usein olen leiponut porkkanapiirakkaa pyöreään kakkuvuokaan, nyt siis tuplasin täytteen ja tein sen uunipellille.


Pääsiäisen porkkanapiirakka

Pohja:
6 onnellisen kanan munaa
3 1/2 dl Dan Sukker hienosokeria
5 tl kanelia
3 tl vanilliinisokeria
5 isoa porkkanaa, eli n. 5-6 dl hienoa raastetta
3 tl ruokasoodaa
3 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
n. 300 gr Valio voita sulatettuna (on muuten 1 € /500 gr City-Marketissa vielä tänään 1.4!)


Täyte & kuorrute:
200 gr (1 rasia) Viola maustamaton tuorejuusto
200 gr (1 rasia) Viola sitruunanmakuinen tuorejuusto
200 gr (2 levyä) Fazer sitruunanmakuista valkosuklaata (jätä muutama pala koristeluun)
500 gr tomusokeria
50 gr Valio voita



Tee näin:
1. Vuoraa uunipelti ja laita leivinpaperi.
2. Raasta porkkanat hienolla raastinosalla. VINKKI: helpommalla pääsisit, jos raastat sillä isommalla. Mehevämpää raastetta tulee kuitenkin pienemmällä raastimella, eikä tällöin porkkanan palat erotu kakusta.
3. Laita uuni lämpeämäään 225 C°.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään
5. Sulata voi.
6. Riko onnellisen kanan munat kulhoon ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi.
7. Onnellisen kanan tuoreet munat vaahtoutuvat hyvin ja nopeasti. Lisää vuorotellen varovasti kuivat aineet ja sulatettu voi.
8. Lisää lopuksi porkkanaraaste pienissä erissä
9. Levitä uunipellille ja uuniin, paista n. 20--> min, riippuu niin uuneista. Tarkkaile välillä. Vältä ylipaistamista, silloin piirakka kuivuu liikaa.
10. Anna jäähtyä.
11. Kuorrutteen valmistuksessa, sekoita tuorejuustot ja tomusokeri keskenään. Sulata voi, jähdytä ja lisää se seuraavana. Lisää lopuksi sulatettu sitruunavalkosuklaa. Muista jättää muutama pala koristelua varten.
12. Leikkaa piirakka kahtia (kuva alempana) ja levitä toiselle puolelle puolet jämäkästä kuorrutteesta. Nosta toinen puoli päälle ja anna jämähtää jääkaapissa muutama tunti. Leikkaa haluamiisi leivospaloihin.
13. Koristele valkosuklaalla, mantelirouheella ja porkkanaraasteella. 





Raaka-aineita. Näillä pötkii jo pitkälle.

Vähän on mausteita vielä jäljellä.



Leipomisvaiheita. Kaunis vaahto onnellisen kanan munista!



Ylläolevassa kakku raakana, allaolevassa otan sen kohta uunista. 



Kuorrutteesta puolet levitin toisen puoliskan päälle ja nostin toisen päälle. Leikkasin sitten sopiviin annospaloihin.




Porkkanapiirakat annospaloina



Nam. Niin maukkaita!


Makeaa pääsiäistä teille! Lähden perjantaina kotiseudulleni Etelä-Pohjanmaalle pääsiäisen viettoon. Tiedossa on mm. kummipoikani kastejuhla! 

Eivätkö olekin söpöjä? Kuivahuovutin ne styrox-pallon päälle käsitöissä. Vasemmanpuolimmainen on Vilholle ja oikeanpuolimmainen Ennille. :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti