KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

maanantai 29. elokuuta 2016

Vadelma-valkosuklaamoussekakku

Pitkästä aikaa blogini parissa!

Jaan teille ihanan kakkureseptin, joka raati ruoti "hienostuneen aikuismaiseksi" <3. Syynä ehkä oli, ettei kakku ole turhan makea ja kuorrute on tummaasuklaata, ei makeaa maitosuklaata. Kakku voi olla ensikatsomalta hieman työläs, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen. Kakun alkuperäinen resepti löytyy iloleipurit-sivuilta! Tietenkin muokkasin ja muovasin reseptiä niin, että sain siitä omannäköiseni ;).



Vadelma-valkosuklaamoussekakku (halkaisijalta 20 cm irtopohjavuokaan)

Pohja:

3 onnellisen kanan munaa
100 gr Fazerin vadelma-tummaa leivontasuklaata
75 grammaa huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,75 dl vehnäjauhoja.

Tee näin: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Erottele onnellisen kanan munan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokerit. Vatkaa sitten keltuaiset ja voi vaahdoksi ja lisää sinne sekaan sulatettu suklaa. Vatkaa sekaisin. Tämän jälkeen yhdistä vaahdot varovaisesti ja lisää vehnäjauhot. Kaada voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun, 20 cm halkaisijalta olevaan, IP-vuokaan. Paista uunissa keskitasolla uunin laadusta riippuen n. puoli tuntia (kokeile tikulla välillä). Anna jäähtyä hetken vuuassa ja kumaise jäähtymään. Jäähtyneenä leikkaa kakku kolmeen osaan. Ala kasaamaan jäähtynyttä kakkua vuokaan ja käytä kostutuksessa vadelmamoussen vadelmalientä sekä vichyä (lue lisää alapuolelta).

Vadelmamousse:

2 liivatelehtä
250 gr Pirkka mascarponea
0,5 dl tomusokeria
100 gr pakastevadelmia
1 rkl sitruunamehua

Tee näin: Sulata pakastevadelmat kattilassa ja laita valumaan siivilän läpi. Ota noin puoli desiä valuneesta vadelmamehusta ja jatka sitä samalla määrällä vichyvettä. Käytä tätä kostutuksena kakkua kasatessasi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista mascarpone johon vatkaat tomusokerin. Lisää vadelmat ja sekoita. Kuumenna sitruunamehu ja purista sinne liivatelehdet ja sekoita jonka jälkeen kaada muuhun seokseen. Sekoita hyvin. Sitten, ala kasaamaan siis kakkua samaan vuokaan jossa paistoit sen, kerrokset myös samassa järjestyksessä. Kostuta alin levy ja levitä päälle vadelmamousse ja päälle kakkupohjan seuraava levy. Muista kostuttaa tämäkin levy. Ala valmistamaan valkosuklaamoussea.

Valkosuklaamousse:

1,5 liivatelehtä
100 gr Lidlin valkosuklaata
1 dl kuohukermaa kevyesti vaahdotettuna
1 rkl tomusokeria
0.5 tl vaniljasokeria
100 gr Violan maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua.

Tee näin: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja jäähtynyt valkosuklaa. Lisää lopuksi sokerit. Kuumenna sitruunamehu ja purista sinne liivatelehdet ja sekoita jonka jälkeen kaada muuhun seokseen ja sekoita hyvin. Levitä valkosuklaamousse seuraavan kakkulevyn päälle jonka päälle laitat viimeisen kakkulevyn. Kostuta sekin, mutta ei paljoa. Laita jääkaappin hyytymään, ainakin 4 tunniksi. Kun kakku on hytkähtänyt, kumaise se tarjoilulautaselle. Ala valmistamaan kuorrutusta eli suklaaganachea.

Suklaaganache:

1 dl Valio kuohukermaa
n. 120 grammaa Panda tummaa suklaata.

Tee näin: kuumenna kattilassa kuohukerma kiehuvaksi. Kaada kiehuva kerma pilkottujen suklaapalojen päälle kulhoon ja hämmennä, kunnes hieman sakenee ja jähtyy kunnolla. Kaada kakun päälle, saa valua hieman reunoilta. Koristele Pandan vadelmavalkosuklaalla, sitruunamelissalla ja kokonaisilla pakastevadelmilla. NAM!!



Valmis kakku vielä kertaalleen!

Viikonloppuna syötiin Pasin kanssa rapuja ja kutsuin Johannankin. Olihan venetsialaisviikonloppu.







Kakkuakakkua!


Rentouttavia elokuun viimeisiä päiviä! Kakunmakuista alkavaa viikkoa! XXX








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti