KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

torstai 8. syyskuuta 2016

Sydämen surujen kakku

Tätä kakkua muistan kun mumma leipoi lapsuudessani niin ihmettelin jo silloin MIKSI OI MIKSI kakun nimi on näin hassu. En muista mitä mumma siihen vastasi.

Sydämen surujen kakku valmiina

No, minulla nyt on ollut sydämen suruja tässä viimeaikoina ja kun tämä resepti ponnahti esiin ajattelin että nyt on oiva aika sitä leipoa. Oivalla ajalla tarkoitan, että alan pikkuhiljaa olemaan taas elämäni lyönnissä ja sydämeni alkaa eheytyä. Siksi voin laskea tämän bloggaukseni jopa jo hieman sarkastiseksi. Olen alkanut treenaamaan, olen tavannut muutaman uuden (potentiaalisen?) kaksilahkeisen ja kakkutaikinakin maistuu jo leipoessa.  Kerroin Reettalle tänään että leivoin. Hän vastasi "miten hienoa että jaksat taas leipoa! " :) Mutta siis, summa summarum, kakku on oikein hyvää! Ja niin helppoa tehdä, raaka-aineet löytyivät minulta kaikki kaapistanikin.

Viime vuonna sain silloiselta luokaltani ja luokkavanhemmilta joululahjaksi Korkeavuorenkadun Kokkipuotiin lahjakortin. Kävin ostamassa lahjakortilla parikin juttua. Toinen oli valualumiininen kakkuvuoka johon nyt tämän kakun leivoin. Toinen ostos oli ihana laakea posliininen salaattikulho. Alhaalla kuvat näistä.

Tässä kakkuvuoka. Kuva hämää. Todellisuudessa se on isompi. Takana Turun Alkon länkkäristä saatu pinkki moccamasteri. :*
Tässä tämä toinen ostos Kokkipuodista, salaattikulho. Kaunis kuin oliivipuut Toscanan vehreissä laaksoissa. Niin siis vietin siellä viikon kesäkuussa <3. Laitoin normaalikokoisen banaanin kulhoon, että sen oikea koko valkenisi. Elikkäs melko iso salaattikulho.


Sydämen surujen kakku:

5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
2 onnellisen kanan munaa
150 gr Valio voita
1/2 dl maitoa
250 gr rahkaa

Tee näin: Sekoita kaikki kuivat aineet kulhoon ja sulata voi kattilassa. Voitele kakkuvuoka ja laita uuni lämpenemään hieman vajaa 200 C° asteeseen. Laita kuivien aineiden sekaan onnellisen kanan munat, maito, sulatettu voi sekä maitorahka. Sekoita kaikki puuhaarukalla. Aika paljon sokeria - ehkä siksi nimi on sydämen surujen kakku? Paista noin 45 min uunin keski- alatasolla - riippuen jälleen uunista! Koita tikulla mikäli kypsää taikka ei.

Kakku menossa uuniin!

Päälle:

Sulata 100 gr voita ja 200 gr tummaa suklaata tai maitosuklaata. Makuasia. Valuta haluamallasi tavalla kakun päälle. Minun kakkukuvassani ei ole kuorrutusta. Vien kakun nimittäin huomenna töihin perjantain kunniaksi ja valutan suklaan vasta sielä, helpompi kuljettaa julkisilla.

Koitan muistaa ottaa kuvan kuorrutteen kera ja liittää tänne myöhemmin.


Loistavaa alkavaa viikonvaihdetta kaikille!

"Ystävät ovat halvempia kuin psykiatri!" <3
Kukka ja Hanna!

XXX





1 kommentti:

  1. Titanium dioxide sunscreen – How it works - TITAN
    I have babyliss pro nano titanium hair dryer seen these before as I was wearing this 출장마사지 sunscreen. It's not titanium nose stud quite the same as titanium rod a regular titanium boiling point sunscreen, and it works perfectly. The

    VastaaPoista