KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

perjantai 27. marraskuuta 2020

Sahrami-rusina pikkuleivät

Herkulliset sahrami-rusina pikkuleivät


Tähän reseptiin ihastuin heti, kun näin että siinä on sahramia! Olen asunut opiskeluaikana Ruotsissa ja joulunaikaan pääsin maistelemaan ihania sahramilla maustettuja leivonnaisia. Suomessa tätä maustetta ehkä arastellaan hieman. Alkuperäinen resepti on Camilla Hamidin ja siihen pääset klikkaamalla tästä. Tämä pikkuleipäresepti on helppo ja nopea, periaatteessa samantyylinen kuin viipaleleivät.




Tässä resepti suomennettuna ja hieman ullamaisesti muunnettuna:

Sahrami-rusina pikkuleivät

1 maustepussi sahramia 

puolikas sitruunan tai limen mehu

200 gr Valio voita

2 dl sokeria

1 dl vaaleaa siirappia tai glukoosisiirappia

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl vaniljasokeria

5 dl vehnäjauhoja

1 dl rusinoita

koristeluun raesokeria


Tee näin:

Laita rusinat likoamaan vesilasiin vähintään tunti ennen leipomista, näin ne ehtivät pehmetä hyvin ja ovat mehukkaita. Laita sitten uuni lämpenemään 175 C°. Purista puolikkaan limen/sitruunan mehu ja kaada sahramijauhe sinne ja sekoita huolella. Vatkaa voi, siirappi, sokeri ja sahrami-sitruunamehu kuohkeaksi vaahdoksi. Minulla oli kaapissa avaamaton glukoosisiirappipurkki, joka kävi tähän reseptiin erinomaisesti. Lisää kuivat aineet jonka jälkeen lopuksi rusinat, ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin. Taikinan ei tarvitse antaa seisahtaa, vaan voit valmistella heti ne uunipellille.

Jaa taikina neljään osaan ja muotoile siitä neljä pitkulaista tankoa, molemmille uunipelleille kaksi. Pyörittele ne tangoiksi jauhotetulla pöydällä tai alustalla. Painele tankoja kevyesti haarukalla, jotta raesokeri pysyisi siinä pinnalla paremmin. Voit myös halutessasi voidella pinnan kevyesti kananmunalla (minä tein näin). Varo, ettet kumminkaan paina tankoja liikaa, sillä ne saavat itsestään levitä uunissa paistuessaan. Koristele pinnat lopuksi raesokerilla. Paista uunin keskiosassa n. 15 minuuttia, tai kunnes ovat saaneet hieman väriä reunoille, mutta saavat kuitenkin olla pehmeitä keskeltä. Viipaloi tangot lämpimänä haluamasi kokoisiksi viipaleiksi. Tarjoile glögin tai lämpimän teen tai kaakaon kanssa. Nam!

Kaksi pitkulaista tankoa uunipellillä.

Painele haarukalla kevysti, jotta raesokeri pysyy pinnalla paremmin paiston ajan.

Voitelun jälkeen ripottele raesokeria tankojen päälle.

Leikkaa haluamasi kokoisiksi viipaleiksi! Itse leikkasin aika reiluja, että on enemmän syötävää kerralla ;).

Pääpalat on parhaimpia nauttia uunituoreena ja melko lämpiminä vielä.




Kattaus on kaiken A ja O. Joulupunaiselle Tuokio-lautaselle on ihana tehdä kattaus <3!

Herkullista ensimmäistä adventtia! XXX








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti