KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Raikas ja helppo sitruunakakku kevääseen!

Sitruuna on kevään maku.  Jaan teille reseptin helposta sitruunakakusta, jossa makua antaa sitruunan raastettu kuori ja pehmeyttä tuo kookoshiutaleet ja spelttijauhot. Idea tähän on Valion sivuilta, muuntelin reseptiä hieman omaan makuuni sopivaksi. :)
Koska leivon paljon, suosin spelttijauhoja tai gluteenittomia kaurajauhoja ihan siksikin, ettei vatsanseutu turpoaisi ihan olemattomaksi. Näin pystyn herkuttelemaan ehkä hieman enemmän!

Tein taikinasta kaksi tämän kokoista kakkua, halkaisija 10 cm.


Pohja:
150 gr Valio voita sulatettuna
1,5 dl sokeria
3 onnellisen kanan munaa
3/4 dl luomu sitruunamehua
2 dl kookoshiutaleita
2 dl spelttijauhoja
1 tl ruokasoodaa

Tee näin:
Sulata voi ja anna jäähtyä sen ajan, kun mittaat kulhoon kuivat aineet ja sekoitat ne keskenään.
Voitele 1 vuoka (halkaisija 18 cm) tai kaksi pienempää kakkuvuokaa. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista 175°C isoa vuokaa n. 30-40 min ja pienempiä vuokia n. 20 min. Kumoa kakut hieman jähtyneenä ja anna jähtyä kunnolla. HUOM: kookoshiutaleet ja spelttijauhot antavat aivan ihanan pehmeyden kakkuun. HUOM 2: luomusitruuna on tärkeää, sillä sen kuori raastetaan täytteeseen.

Täyte:
1 pkt Valio sitruunarahkaa
1 rasia Philadelphia -tuorejuustoa 
1/2 dl sokeria
1-2 tl raastettua luomusitruunankuorta.

Tee näin:
Pese luomusitruuna lämpimällä vedellä. Raasta se. Sekoita kaikki sähkövatkaimella keskenään nopeasti. Levitä kakun/kakkujen päälle ja koristele strösseleillä tai karkeilla. HUOM: Philadelphia -tuorejuustossa on erilainen koostumus, kuin muissa markkinoilla olevissa. Siinä on kermaisempi ja kiinteämpi koostumus, ja siksi käytä sitä tähän täytteeseen.





Kakku toisesta kuvakulmasta.
Huom:käsidesi taustalla lipaston päällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti