Koska leivon paljon, suosin spelttijauhoja tai gluteenittomia kaurajauhoja ihan siksikin, ettei vatsanseutu turpoaisi ihan olemattomaksi. Näin pystyn herkuttelemaan ehkä hieman enemmän!
Tein taikinasta kaksi tämän kokoista kakkua, halkaisija 10 cm. |
Pohja:
150 gr Valio voita sulatettuna
1,5 dl sokeria
3 onnellisen kanan munaa
3/4 dl luomu sitruunamehua
2 dl kookoshiutaleita
2 dl spelttijauhoja
1 tl ruokasoodaa
Tee näin:
Sulata voi ja anna jäähtyä sen ajan, kun mittaat kulhoon kuivat aineet ja sekoitat ne keskenään.
Voitele 1 vuoka (halkaisija 18 cm) tai kaksi pienempää kakkuvuokaa. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista 175°C isoa vuokaa n. 30-40 min ja pienempiä vuokia n. 20 min. Kumoa kakut hieman jähtyneenä ja anna jähtyä kunnolla. HUOM: kookoshiutaleet ja spelttijauhot antavat aivan ihanan pehmeyden kakkuun. HUOM 2: luomusitruuna on tärkeää, sillä sen kuori raastetaan täytteeseen.
Täyte:
1 pkt Valio sitruunarahkaa
1 rasia Philadelphia -tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1-2 tl raastettua luomusitruunankuorta.
Tee näin:
Pese luomusitruuna lämpimällä vedellä. Raasta se. Sekoita kaikki sähkövatkaimella keskenään nopeasti. Levitä kakun/kakkujen päälle ja koristele strösseleillä tai karkeilla. HUOM: Philadelphia -tuorejuustossa on erilainen koostumus, kuin muissa markkinoilla olevissa. Siinä on kermaisempi ja kiinteämpi koostumus, ja siksi käytä sitä tähän täytteeseen.
Kakku toisesta kuvakulmasta. Huom:käsidesi taustalla lipaston päällä! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti