KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Minttusuklainen moussekakku



Kakkuakakkuakakkuakakkuakakkua!


Aivan liian kauan taas viime kerrasta. Sehän oli jo ennen vappua, kun kirjoitin teille kuulumisiani. Silloin leivoin niitä ihania vaniljakreemivappumunkkeja, joita vein töihin ja annoin kavereille ja vein vappubrunssille ja tungin loput pakastimeen.

Kaikki valittaa, että kesä on loppunut, mutta mun mielestä se on vasta alkanut. KesäLOMA on monella loppunut, mutta sillähän ei ole mitään tekemistä sään kanssa. Kesä on silti! Tänäänkin kävelin Lauttasaaresta Ruoholahteen lipilapeilla (hienoilla sellaisilla) ja hyvin tarkeni.

Mun kesäloma oli chillailua ja töitä. Koulunpäättäjäisviikonloppuna kutsuin tytöt mun luo kylään ja sitten lähdinkin jo seuraavalla viikolla parhaan ja pitkäaikaisen ystäväni häitä juhlimaan! Upeat juhlat!<3 Leivoin kakkua sinnekin ja lupailin instagramissa jakavani reseptin täälä blogissani häiden jälkeen. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että se on Jutan ja Lassen kakku ja annoin reseptin vain heille.. <3


En ollut kesää opettajan palkoilla, vaan selvitäkseni Helsingin vuokrista ja muutosta ja uusista takuuvuokrista tein ehkä tähän mennessä (pinaattipeltojen kävelyn jälkeen) niin huippua kesätyötä, olin nimittäin Silja Linellä duunissa! Ihan superkivaa oli saada olla asiakaspalvelussa ja putiikeissa myimässä ja juttelemassa ihmisille. Kesä oli muutenkin aivan älyttömän huikee. Sain nukkua pitkään, juoda viiniä myös maanantai-torstai -iltaisin, humaltua myös vähän, kutsua ystäviä kylään vuorokauden ajasta riippumatta, lähteä keskellä yötä kaverin innoittamana gayklubin synttäreille, ottaa äkkilähtö Kreikkaan, liftata Willbergin Pepen kyytiin, leipoa aamukuudelta suklaakakkua, opetella soittamaan kitaraa tuntemattoman ihmisen kanssa Mustikkamaalla, opetella tekemään pasta carbonaraa ja lähteä hetken mielijohteesta Budapestiin.

Grilli-ilta Kitinojalla.



Budapest ja Tonava

Itämerellä


Kesän kohokohtia!


Oon nyt ollut 5 päivää mun uudessa työpaikassa. Aloitin viime viikolla Lauttasaaren ruotsinkielisellä kielikylpypuolella tokaluokkalaisten luokanopettajana. Mulla on 23 pikkuoppilasta jonka jokaisen nimen oon oppinut jo ulkoa :) Bussilla pääsee nopeaan tästä Kurvista, alle puolessa tunnissa ovelta ovelle, siis kotiovelta luokanovelle. Oon myös muutamana päivänä pyöräillyt ja yhtenä päivänä kävellyt.


Viime lauantaina vietettiin perinteikkäitä rapujuhlia mun luona. Ollaan aikasemmin pidetty festit mun puutalossa Turussa Portsassa, nyt kokeiltiin miltä se mahtaa tuntua vähän erilaises ympäristössä, samojen niin ihanien kanssa!


Katan pöytää



Ravut ovat valmiina!

Päätin tietenkin jälleen leipoa kakun, Eskolan Marian blogista Baking of:sta sain idean - ajattelin leipoa minttusuklaisen moussekakun, mutta tietysti ite tuunaamalla.  Kun ravuista olimme saaneet kylläksemme, nostin kakun pöytään.

Kakku on halkaisijalta 18-20 cm irtopohjavuoka.


Minttusuklainen moussekakku


Pohja:

150 gr Minttu Domino-keksejä
75 gr pehmeää voita

Täyte:

200 gr Fazerin Pure dark Twist of mint -suklaata. (Kuva alla)
4 Dr. Ötkerin liivatelehtä
3 dl Flora kuohua vaahdotettuna
200 gr maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuorrute:

125 gr Fazerin tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa

Koristeluun:

Daim minttusuklaapatukka
Tuoretta minttua
Suklaarouhetta / mariannemurskaa jos haluaa


Tee näin:


Laita pohjan ainekset, keksit ja pehmeä voi OBH Nordican blenderiin ja sielä murskaksi. Levitin leivinpapaerilla vuorattuun IP-vuoan pohjalle. Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Sulata vesihauteessa tai mikrossa varoasti suklaa ja vatkaa se tuorejuustoseokseen.  Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi, sitte purista ne ihan pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita tuorejuustoseokseen. Lisää kermavaahto lopuksi varovasti muuhun seokseen ja kaada vuokaan. Anna olla jääkaapissa ainakin 5 tuntia tai yön yli. Leivoin kakun lauantaiaamulla ja herkuttelimme sillä illalla, hyvin tuli maku esiin! Kun kakku on kuorrutetta ja koristelua vaille valmis, irrota se varovasti IP-vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Paloittele tumma suklaa pieniksi paloiksi. Kiehauta kuorrutetta varten kuohukerma kattilassa, nosta heti pois liedeltä kun kiehuu.  Kaada kerma suklaarouheen päälle ja sekoita, kunnes kaikki on sulanut. Jos (suklaan merkistä riippuen) on liian löysää, lisää suklaarouhetta lisää. Anna jäähtyä viitisen minuuttia, mutta kuorrute saa olla jämäkkää. Kaada se kakun päälle, niin, että valuu nätisti reunoilta. Leikkaa mintu-Daim kolmionmuotoisin paloihin, asettele ja koristele tuoreen mintunlehtien kanssa. Tarjoile ja herkuttele. Toimii parhaiten parhaiden ystävien seurassa!


Tässä tämä minttusuklaa. Ihastuin tähän kun sain entiseltä oppilaalta kesälahjaksi tätä suklaata. Nami! Otin kuvan myös upeista kynsistäni! Eipä ole koskaan olleet näin pitkät. Vähän epäkäytännölliset kylläkin kun leivon pullaa. Lakan ostin Lissabonista viime kesänä.


Valmis upea kakkumme tarjolla!



Hei, Helsingissä on taiteilua ilmassa. Kaverini saapuu taiteiden yöksi luokseni ja on luonani loppuviikon.  Ajattelimme mennä ainakin Teurastamolle syömään streetgastroa ja Tervasaareen katsomaan pohjoismaisia lyhytelokuvia.   Kuudennella linjalla on elävää musiikkia, sinne tiemme viepi myös. #taiteidenyö  

Oikein loistavaa alkavaa viikonvaihdetta teille! Syökää kakkua ja enjoy da life <3!



XXX
pusuja!




keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kuorrutetut vappumunkit vaniljakreemillä

Glada Wappen!

Olen jo pitkään hokenut ystävälleni Lauralle, että leivon sitten vapuksi munkkeja ja että sit tervetuloa syömään niitä. Nyt viimein aika oli sopiva ja otin jääkaapistani huoneenlämpöön Valion voin, onnellisen kanan munat ja muut ainekset. Kaapissani oli myös runsaasti eri värisiä candy-meltsejä, joita ostin harjoitellessani Koko Suomi leipoo-kisaan. Niissä päivämäärät ovat pitkälle tulevaisuuteen ja ajattelin hyödyntää niitä munkkien glasyyrissa.

Leivoin jo viime vuonna wappumunkkeja oman maan omppuhillolla, joten alhaalla resepti!


Ullan kuorrutetut vappumunkit vanlijakreemillä:


5 dl käsilämpöistä maitoa
50 gr hiivaa
2 tl suolaa
1,5 dl sokeria
ripaus kardemummaa
2 onnellisen kanan munaa
jauhoja
100 gr Valio voita

Tästä annoksesta tuli 23 kpl munkkeja.

Munkkitaikina on ihan perus, tästä klikkaamalla pääset katsomaan, miten viime vuonna jo valmistin wappumunkit! Linkistä löytyy myös hyvät ohjeet, voitte katsoa ne sieltä.

Oli jännittävää paistaa munkit kaasuliedellä! Mutta, ne tulivat tosi nopeasti ja tuli tosi hyviä!


Viime vuonna siis täytin munkeroiset omppuhillolla. Nyt ajattelin tehdä vaniljakreemiä. Ohje on helppo: 1 osa Salliselta vaniljakreemijauhetta ja 3 osaa kylmää vettä. Sitten vatkataan n. 5 minuuttia ja annetaan levähtää hetki. 


Tähän satsiin laitin 1,5 dl vaniljakreemijauhetta ja 4,5 dl kylmää vettä. Se riitti hyvin. Laitin sitä ihan sillai runsaasti, että maistuu kanssa. Esim. hullareiden haamumunkeissa usein säästellään sitä vaniljakreemiä, tyhmää.


Samalla terävällä tyllalla, kun viime vuonna, täytin munkit. Ne olivat ihan suoraan kattilasta tulleita munkkeja. Silloin terävän tyllan kapea kärki uppoaa hyvin munkkiin.



Annoin munkkien jäähtyä, jonka jälkeen kuorrutin ne. Yhteistyössä #fazersuomi kanssa olen saanut leivontaan erilaisia makusuklaita sekä -rouheita. Yhteistyssä myös #droetkersuomi kanssa olen käyttänyt heiltä saamiaan strösseleitä  näissäkin munkeissa koristeluun.

Kuorrutevärkkejä. Ainiin, kuvassa ei näy, mutta käytin myös ihan perus fazerin sinistä.


Valmiit munkit! Namnam! 
Kastoin munkit sulaaseen suklaaseen ja koristelin joko Fazerin makurouheilla, mantelirouheilla tai Dr. Ötkerin strösseleillä. 

Viettäkäähän mukava Vappu!
Minä juhlin Wappua ensimmäistä kertaa Helsingissä. Luokseni tulee ystäviä mm. Turusta, joiden kanssa menen työpäivän jälkeen illan suussa lakitukseen Espalle. Sitten skåålaamme ja, niin, skåålaamme uudelleen ja vietämme oikein kivan illan! Perjantaina menemme piknikille joko Kaivariin tai sateen sattuessa olemme täälä minun luona. Kivaa!

Ehkä skumppakorkki -collectioni saa jatkoa huomisen hulinoissa :*










keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen porkkanaleivokset!

Heissun hei!

Pääsiäiseen olen aina valmistautunut leipoen! Äidin ja sisarteni kanssa leivoimme lapsena pashaa, rahkapullia, juustokakkuja, lusikkaleipiä, keväisiä täytekakkuja ymym. Ambrosiakakkukin kuului lapsuudessamme pääsiäisperinteisiin. Sen resepti löytyy myös blogistani: Ambrosiankakku


Innostuin leipomaan rakasta bravuuriani porkkanapiirakkaa erään lukijani innoittamana. Ihanaa, kun lukijani inspiroivat myös minua! Nimittäin, Hanne kertoi jälleen leiponeensa porkkanapiirakkaa, mutta kuorrutukseen hän laitti sulatejuuston tilasta appelsiinituorejuustoa tuomaan pääsiäisen raikkautta. Ajattelin myös kokeilla samalla idealla ja tuunata jo täydellistä reseptiä. Koska olen omasta mielestäni soveltamisen mestari (:D), päätin, että teen kerrosporkkanapiirakan. Kuorrutuksesta teen niin riittoisan, että sitä tulee siis myös väliin täytteeksi ja hieman tuhdimman - lisään myös hieman sitruunanmakuista valkosuklaata.

Usein olen leiponut porkkanapiirakkaa pyöreään kakkuvuokaan, nyt siis tuplasin täytteen ja tein sen uunipellille.


Pääsiäisen porkkanapiirakka

Pohja:
6 onnellisen kanan munaa
3 1/2 dl Dan Sukker hienosokeria
5 tl kanelia
3 tl vanilliinisokeria
5 isoa porkkanaa, eli n. 5-6 dl hienoa raastetta
3 tl ruokasoodaa
3 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
n. 300 gr Valio voita sulatettuna (on muuten 1 € /500 gr City-Marketissa vielä tänään 1.4!)


Täyte & kuorrute:
200 gr (1 rasia) Viola maustamaton tuorejuusto
200 gr (1 rasia) Viola sitruunanmakuinen tuorejuusto
200 gr (2 levyä) Fazer sitruunanmakuista valkosuklaata (jätä muutama pala koristeluun)
500 gr tomusokeria
50 gr Valio voita



Tee näin:
1. Vuoraa uunipelti ja laita leivinpaperi.
2. Raasta porkkanat hienolla raastinosalla. VINKKI: helpommalla pääsisit, jos raastat sillä isommalla. Mehevämpää raastetta tulee kuitenkin pienemmällä raastimella, eikä tällöin porkkanan palat erotu kakusta.
3. Laita uuni lämpeämäään 225 C°.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään
5. Sulata voi.
6. Riko onnellisen kanan munat kulhoon ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi.
7. Onnellisen kanan tuoreet munat vaahtoutuvat hyvin ja nopeasti. Lisää vuorotellen varovasti kuivat aineet ja sulatettu voi.
8. Lisää lopuksi porkkanaraaste pienissä erissä
9. Levitä uunipellille ja uuniin, paista n. 20--> min, riippuu niin uuneista. Tarkkaile välillä. Vältä ylipaistamista, silloin piirakka kuivuu liikaa.
10. Anna jäähtyä.
11. Kuorrutteen valmistuksessa, sekoita tuorejuustot ja tomusokeri keskenään. Sulata voi, jähdytä ja lisää se seuraavana. Lisää lopuksi sulatettu sitruunavalkosuklaa. Muista jättää muutama pala koristelua varten.
12. Leikkaa piirakka kahtia (kuva alempana) ja levitä toiselle puolelle puolet jämäkästä kuorrutteesta. Nosta toinen puoli päälle ja anna jämähtää jääkaapissa muutama tunti. Leikkaa haluamiisi leivospaloihin.
13. Koristele valkosuklaalla, mantelirouheella ja porkkanaraasteella. 





Raaka-aineita. Näillä pötkii jo pitkälle.

Vähän on mausteita vielä jäljellä.



Leipomisvaiheita. Kaunis vaahto onnellisen kanan munista!



Ylläolevassa kakku raakana, allaolevassa otan sen kohta uunista. 



Kuorrutteesta puolet levitin toisen puoliskan päälle ja nostin toisen päälle. Leikkasin sitten sopiviin annospaloihin.




Porkkanapiirakat annospaloina



Nam. Niin maukkaita!


Makeaa pääsiäistä teille! Lähden perjantaina kotiseudulleni Etelä-Pohjanmaalle pääsiäisen viettoon. Tiedossa on mm. kummipoikani kastejuhla! 

Eivätkö olekin söpöjä? Kuivahuovutin ne styrox-pallon päälle käsitöissä. Vasemmanpuolimmainen on Vilholle ja oikeanpuolimmainen Ennille. :*

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kärleksmums

HEIPPA !

Hyvää keväistä päivää! Moni on kysynyt, mistä blogini on saanut nimensä. Kun sen perustin, halusin keksiä jotain omaperäistä ja erottuvaa. Jotain, joka liittyisi leipomiseen ja intohimooni siihen. Aloin miettimään leivonnaisten nimeä. Vaikka bravuunirini on porkkanapiirakka, olen leiponut myös erästä sangen suussasulavaa suklaakakkuakin paljon. Nimittäin kärleksmumsia. Ruotsissa mokkapaloja kutsutaan nimellä mokkarutor ja suklaakakkua pikemminkin kärleksmums. Suomalaisesta se eroaa siten, että ruotsalaisessa versiossa suklaata ei säästellä, pohjaan tulee tuhti levy tummaa suklaata ja vielä ganacheenkin sulatetaan levyllinen. Ja voitte vain arvata, miten hyvää se on!


Kärleksmumseihin sain ensikosketuksen kesällä 2009 Ahvenanmaalla, Maarianhaminassa asuessani. Järjestimme rapujuhlat, joihin eräs ystäväni oli leiponut kärleksmumseja ja se oli niin herkullista! Vuotta myöhemmin muutin Ruotsiin, jossa kahvilakulttuurilla on täysin eri merkitys, kuin Suomessa. Asuin Uppsalassa (opiskelin siis sielä) ja usein ystävieni kanssa lähdimme fiikkaamaan, eli kahvittelemaan esteettisesti kauniiseen ympäristöön kauniiden leivonnaisten luvattuun maailmaan! Fiikkaamisessa tyypillistä on kahvin nauttiminen leivonnaisen kera kiireettömässä tunnelmassa. Usein fiikkasimmekin tuntikausia, jopa 2-3 tuntia! Allaolevassa kuvassa äitini Malla on tullut luokseni Uppsalaan ja fiikkaamme Ofvandals Caféssa. Nautimme cappucinoa kärleksmumsien kera. Mums!

Kirjaimellisestihan kärleksmums tarkoittaa rakkautta ja namia. Osuva nimi blogilleni! :*



Seuraavassa kuvassa näkyykin 6 vuotta sitten saamani resepti Katjalta. Edelleen tallessa! Lyömätön resepti!


Siispä jaan teille nyt erään hyvin tärkeän reseptini:


Ullas Kärleksmums

(1 uunipelti tai irtopohjavuoka, halkaisijalta 20 cm)

Pohja:

5 onnellisen kanan munaa
4 dl hienoa sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
5 rkl kaakaojauhetta
2 dl vettä
300 gr Valio voita
200 Fazer taloussuklaa (1 levy)


Kuorrute eli suklaaganache:

1 dl kuohukermaa
2 rkl vahvaa kahvia
200 gr Fazer taloussuklaa (1 levy)
1 dl kookoshiutaleita


Tee näin:

1. Laita uuni lämpenemään 200 C°
2. Vispaa onnellisen kanan munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.
4. Lisää vesi ja sulatettu voi.
5. Lisää hienoksi pilkottu 200 gr sulatettua Fazer taloussuklaata.
 6. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, tai irtopohjavuoan pohja ja voitele se.
7. Paista kärleksmums uunin keskiosassa 10-15 minuuttia, jos paistat uunipellillä. Irtopohjavuoassa ainakin 1 tunti, riippuu uunin tehosta. Kokeile kypsyyttä hammastikulla, mutta kärleksmums saa olla hieman mutainen. Anna jäähtyä.
8. Kiehauta kattilassa kerma ja nosta liedeltä heti, kun kiehahtanut. 
9. Lisää kahvi ja paloiteltu Fazerin taloussuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja anna jäähtyä ainakin 15 minuuttia. Helpompi levittää mitä kauemmin antaa jämähtää. Ganachesta ei tule mitään superpaksua. Kuorruta kakku tasaiseksi.
10. Ripottele päälle kookoshiutaleet
11. Leikkaa halutessasi annospaloiksi.

ja tärkeintä: HERKUTTELE!


Tässä raaka-aineita kakkupohjaan.

Aloitin valmistelut pilkkomalla Fazerin taloussuklaan. Sitten voitelin ja korppujauhotin IP-vuoan ja rikoin onnellisen kanan munat kulhoon.


Munasokeri -vaahto on aika raskasta, sillä sokeria tulee niin paljon. Lisäsin sitten kuivat aineet, rasvan ja veden. Vesi sai olla kuumaa.



Sitten kakkuvuokaan ja uuniin paistumaan! Paistoin tämän hieman alle 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1 tunti ja 10 minuuttia.



Tässä täydellinen kärleksmums! Eräs ystäväni Paula sanoikin, että kakku on nimensä mukaan puhdasta rakkautta! <3

Nam nam! Huomaatteko kakkulapioni, jossa lukee MUMS?



Hei tänään on Earth Hour!
Muistakaa osallistua sammuttamalla valot 20:30-21:30.
#sammutasome #earthhour #maailmansuurinkynttiläillallinen





Anmari, minä, Visa, Mikael ja Eeki.
Happy faces.
Me nautimme kärleksmumseja :*

XXX

lauantai 28. helmikuuta 2015

Yrttiset lankkupizzat. Kasvissyöjän unelma!


Jaan teille nyt Ullan pikkupizzojen ja Ullan deep pan pizzan jälkeen Suomen kolmanneksi herkullisimman kotitekoisen pizzareseptin. Enpäs olekaan muuten noita aiempiakaan jakanut? Note to self: sen teen lähiaikoina. No, tämä pizza on vielä kaiken lisäksi helppo ja supernopea tehdä. Ehkä muuten huijasin hieman, kun sanoin että tämä on kotitekoinen, sillä pohja on valmista lehtitaikinaa. Siksi tämä onkin niin erikoinen. Ja ei hätää - tämä pizza ei maistu voitaikinalle! Nimittäin, pohja täytyy kaulia, jolloin voimainen pinta-ala laajenee, eikä rasvaisuus korostu. Pohjasta tulee ihanan lehtevä ja rapea. 

Kun alan leipomaan, katson mitä kaapissani on ja sen pohjalta alan valmistamaan leipomuksia, aivan kuten tämänkin reseptin luomisessa. Pakastimessa oli hieman lehtitaikinaa jäljellä ja yrttihyllyllä ihania kasveja ja jääkaapin alahylly tursui pikkuhiljaa ylikypsistä vihanneksista. Niinpä aloin väsäämään näistä värkeistä jotain ja lopputulos oli mitä maukkain!

Ullas kärleksmums
Kaunis timjamini kukkii.


Pohja:

Lehtitaikinalevyjä, esim. Myllyn paras. Kauli pituus ja leveyssuunnassa niin, että pohjasta tulee puolet ohuempi, mitä se alkuperäisesti on. Tällöin se ei kohoa niin paksuksi uunissa. Minua ei haittaa, vaikka pohjasta ei tule symmetrinen, omaperäisen mallinen on kaunista.

Kauli tällä tavalla.
Yhdelle uunipellille mahtuu 2 lankkupizzaa.


Täyte:

Tomaattikastike (joko valmista purkista tai itse valmistettua, lue ohje alla)
Kotimaisia Pirkka-herkkusieniä
2-3 valkosipulin kynttä
Pirkka espanjalaisia kirsikkatomaatteja
punasipulia puoliska
parmesan-juustoa
tuoreita yrttejä, timjamia, basilikaa ja korianteria.

Tomaattikastikkeen valmistus:

4 kypsää/ylikypsää tomaattia. Ei missään nimessä kovia (lue:raakoja), sillä ne eivät ole yhtä maukkaita ja keittäminen kestää kauemmin. Lohko siis tomaatit kattilaan ja sekaan 3 hyppysellistä sormisuolaa ja pippuria myllystä. Pilko 2 valkosipulinkynttä tai enemmän. Lisää oliiviöljyä loraus, n. 3 rkl verran. Keitä hetki, että kaikki pehmenevät. Jos haluat oikein samettista tomaattikastiketta jossa ei ole sattumia (kuorenpaloja ym.) soseuta vielä sauvasekoittimella.


Lankkupizzojen valmistus:

Kaulitun pohjan päälle levitin tomaattikastiketta. Päälle raastoin kevyen kerroksen parmesania. Päälle pilkoin herkkusienet, ohuet punasipulirenkaan puolikkaat ja lohkotut kirsikkatomaatit. Koska rakastan valkosipulia, otin vielä yhden kynnen jonka leikkasin terävällä OBH-Nordican veitselläni (hyvin oleellinen tieto) pieneksi silpuksi ja jaoin sen pohjien päälle. Raastoin vielä päälle parmesaniaja uuniin 225C° noin 15-20 minuutiksi! Uunista tullessa laitoin päälle timjamia, basilikaa ja korianteria.

Koska olen raalle (miten tuo muuten kirjoitetaan? raa'alle? raakalle?) tomaatille allerginen, haluan käyttää sitä ruoanlaitossa kypsennettynä mitä suuremmissa määrin.

Tässä lankkupizzat menossa uuniin.


Seuraavassa taas uunista tullut pizza, joka näytti näin herkulliselta ja OI mikä tuoksu!




Alkuviikosta jo koepaistoin lankkupizzoja illallisen merkeissä:



Hyvää Kalevalanpäivää ja suomalaisen kulttuurin päivää kaikille!
Leipokaa yrttisiä kasvispizzoja ja ottaakaa lasi kuohuvaa tai huurteista sen kylkeen. 
Minä olen lähdössä eräisiin illanistujaisiin tänään, jossa vietämme iltaa ystävieni kanssa nyyttärimeiningillä. Vien sinne mukanani nämä lankkupizzat. 


Ja kylkeen sopii erittäin hyvin espanjalainen cava Jaume Serra. 




Löysin mun macilta tällasen Photo Boothin, voi ottaa itsestään kuvia, kuinka näppärää! Vähän epätarkka kuva, sillä en oikein hoksannut olla liikkumatta. Mutta tämä sumeus tuo sellaista tietynlaista aistikkuutta. Mulla soi Spotifysta nyt Aknestik ja oon muuten aina luullut, että sen yhden biisin nimi on Maailma on naisia pullollaan. Se onkin Maailma on naisia puolillaan. Eräänä helmikuisena päivänä v. 2015 tästäkin asiasta valaistui. 




Ainiin. Uusin sisustushankintani. Ostin sen kirppikseltä hintaan 2 euroa.
Keksin ystäväni kanssa että joka päivä kirjoitan tuohon aforismin. 
Helsinki on loppuviimein pieni paikka, ja törmäsin taannoin entiseen poikaystävääni kaupungilla. Erosimme jo aikoja sitten hyvinkin dramaattisella tavalla. Mutta siitä ei sen enempää. Kuitenkin tämän kohtaamisen innoittamana ajattelin kirjoittaa uuteen liitutauluuni "Nothing is better than seeing your ex with someone uglier than you. "
 Se olisi ehkä kuitenkin liian julmaa. Parempi olisi siis "The best revenge is to move on". 


Adjö!
X


maanantai 23. helmikuuta 2015

Parmesan-timjamiskonssit


Pitkä blogihiljaisuus takana, nyt murretaan se.. Tämä radiohiljaisuus ei kuitenkaan tarkoita, että olisin ollut leipomatta - päinvastoin! Alkuvuosi on mennyt pääosin töiden parissa, jossa onkin ollut kiirettä. Olen reissannut paljon sisarusteni luona, sekä ystävieni. Muutama viikonloppu sitten olin Turussa ja järjestin parhaalle ystävälleni Hennalle yllätysjuhlat! Samalla reissulla kävin mm. entisessä työpaikassani Alkossa sanomassa hyvää ystävänpäivää<3. Ja musta tuli täti! Ja vielä samalle poitsulle kummitäti! Ihanaa!

Olen ollut myös vähän sairaana. Tänään sain kuitenkin tietää, että kaikki on kunnossa ja oireet johtuivat vain stressistä. Minulle nimittäin puhkesi mm. ikävä akne loppusyksystä, joka muutti kasvoni aluksi lähes hirviöksi. No, ehkä vähän liioiteltua, mutta kaameaa se oli, sillä koskaan edes teininä en finnin finniä saanut. Nyt on kuitenkin pitkä antibioottikuuri kohta takana ja jee - hyviä uutisia siis.

Nyt odottelen ystävääni Lauraa luokseni. Valmistan ruokaa ja hain kuohuviiniä. Ja Alkossa otin mukaan tietenkin Etiketti-lehden, jossa oli taas upeita ruokaohjeita. Ajattelin ruoan kylkeen leipoa parmesan-timjamiskonsseja, joihin sain idean lehdessä olleessa reseptistä. Koska kaapistani ei löytynyt kaikkia reseptiin tarvittavia aineita, ja olen omasta mielestäni soveltamisen mestari (:D), muunsin ohjetta omaan makuuni. 


Parmesan-timjamiskonssit

3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
50 gr voita
muutama hyppysellinen sormisuolaa
3 rkl sokeria
1 dl raastettua parmesan-juustoa
2 dl ruokakermaa
muutama oksa tuoretta timjamia hienonnettua


Sekoitin kaikki kuivat aineet keskenään ja lisäsin rivakasti paloitellun kylmän voin. Sitten kaadoin ruokakerman, lisäsin juustoraasteen ja silputun timjamin. 
Kuivat aineet kulhossa.

Jaoin taikinan kahtia ja muotoilin pellille kaksi samankokoista leipästä. Leikkasin annospalat valmiiksi.

Ainiin ja voitelin kevyesti onnellisen kananmunalla! Paistoin 200 C° 20 minuuttia uunin keskiosassa.



Tässä valmiit skonssit:

Tässä myös alkuperäinen resepti: cheddar-timjamiskonssit

Namnam. kohta maistelemaan!


Happy Monday! X


tiistai 23. joulukuuta 2014

Herkullista joulua! Piparkakkutalo!

Härlig jul! Ihanaa joulua!

Vietämme joulua siskoni Emman ja hänen perheensä, Matun ja hymypoika-Vilhon kotona meidän lapsuudenkodissa Kitinojalla. Joululomille tulin tänne ihanalle Pohjanmaalle jo lauantaina. Maanantaina, talvipäivän seisauksena, Emma haki minut Kitinojalle ja sitten leivoskelimme ja leikimme Vilhon kanssa päivän. Leivoimme mm. taatelikakkuja, tyrnimoussekakun, soijapasteijoita ja piparkakkuja.


Vilho Vallaton oli iloissaan, kun pääsi maistamaan suklaakakkutaikinaa!


Tänään leivoin Vilholle piparkakkutalon. Piparkakkutaikina on heti valmis leivottavaksi! Tämän reseptin olen saanut äidiltän, ja hän on puolestaan sen saanut muistaakseni työkaveriltaan.



Heti leivottavat piparkakut:

300 grammaa voita
250 grammaa sokeria
2 onnellisen kanan munaa
125 grammaa siirappia
625 grammaa vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa 
1 rkl piparkakkumaustetta.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, sekä lisää siirappi vatkaten sekaan. Lisää jauhot ja mausteet. 
Paista 200 °C n. 8-10-12 minuuttia ... riippuen täysin uunista. Nämä piparkakut ovat tosi nopeita tehdä ja todella hyviä! Namiii!!

Rekvisiittaa piparkakkutalon pihalle
Tässä todella vaativa ja haastava piparkakkutalo! A' la rakennusinsinööri U. Koski!


Hei muuten, oletteko huomanneet, että minusta on Alkon Etiketti-lehdessä juttu? Jaan sielä reseptejä!  Sillä olenhan entinen vankka Alkon työntekijä ja myyntitykki! Vielä ehditte joulun pyhiksi leipoa ihanan suklaisen viikunakakun tai basilikapiirakan. Lehteä jaetaan ilmaisena Alkossa, mutta on luettavissa myös verkossa. Juttu minusta ja leipomistaustastani löytyy tästä: Alkon Etiketti-lehti, Ullan tarina
ja reseptini löytyvät tästä: Alkon Etiketti-lehti, Ullan reseptit


Aivan ihanaa joulua teille kaikille <3 !
Härlig jul! Älska varandra! 

XXX

Vilho ja Ulla-tätsy

P.S. Sain työkaveriltani kerrassaan sydämellisen joululahjan. Katsokaahan!

Tämä koriste on sellainen, mitä jouluisin yleensä on! Esim. pallo, jonka sisällä on vettä, hileitä ja joulupukki. Ja kun sitä ravistaa, niin sitten sataa hileitä. Mutta työkaverini Anna oli kirjoittanut purkkiin blogini nimen: Ullas Kärleksmums ja sitten sisällä oli kakkuvuoka, vispilä ja prinsessakakku. Ihana!