KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Ullan wappumunkit oman puun omppuhillolla - Glada Wappen!

Tänään esitin Educariumilla pedagogiikan sivuaineen pro-seminaarityöni. Aiheenani oli konsktruktivistinen oppimiskäsitys ruotsinkielen opetuksessa Turun Normaalikoululla. Pientä muokkausta vaille ja sitten olen valmis ruotsinmaikka! Jee! Harjoittelut on nimittäin tehty ja tuo pro semi on viimeinen rutistukseni. Varma kesän merkki on, että deadlinet puskee päälle ja että minulle on tullut pisamoita. Aurinko on nimittäin paistanut täydeltä taivaalta kuluneen viikon täälä Turussa. 

Opintoni ovat sillä mallilla, että olen alkanut palauttamaan kirjallisuutta takaisin kirjastoon. Tämä tarkoittaa sitä, että tupakeittiöni pöytä saa pinta-alaa, ja leipominen on entistä helpompaa! 

Ullan wappumunkit oman puun omppuhillolla

(Tämä ohje on maidoton, että kaverini Erika voi kans syödä näitä.)

5 dl käsilämpöistä soijamaitoa (tai ihan vettä vain)
50 gr hiivaa
2 tl suolaa
1,5 dl sokeria
ripaus kardemummaa
2 onnellisen kanan munaa
jauhoja
100 gr maidotonta voita  (flora)


Alkuvalmisteluja. Veivaa ja vaivaa taikina ja lisää rasva loppuvaiheessa. Anna kohota, kunnes munkkitaikina näyttää tältä:


Pyörittele taikinasta palloja ja laita liinan alle kohoamaan vielä hetkeksi aikaa. Tämän leivinliinan sain kummitytöltä Enniltä (1v ja 1 kk) joululahjaksi. <3


Paistovalmiit munkeroiset näyttivät tältä:


Minulla oli kaapissa Pirkan öljyä, jossa paistoin munkit. Ensimmäinen kattilallinen paistui hitaasti.. Mutta seuraavat tulikin oikein nopsaan.

Tällä näpsäkällä metallisella pruutalla pruuttasin omenahilloa munkkeihin vasta sitten, kun ne olivat paistuneet:Jonka jälkeen sokeroin:

Wappu on maamme ainut karnevaalijuhla, jolloin niin sanotun normaalin käytöksen rajoja uskalletaan julkisesti kolkutella. Wappu on mielestäni kaikkien juhla! Lasten, nuorten, meidän akateemisten opiskelijoiden, työläisten ja teidän kaikkien muidenkin. Kaivahan munkkivärkit kaapista ja hae kaupasta loput, mitä kotoa ei löydy. Vappuna maistellaan munkkeja, syödään nakkia ja perunasalaattia ja huuhdellaan alas simalla tai hyvällä skmpalla. Esim. Jacobs Creekin kuiva chardonnay-pinot noir sopii wappuun riktigt bra!Valmiit omenamunkkini:Iloista toukokuun alkua, wapun aattoa ja wappupäivää!
Glada Wappen
Bara vatten
Hela natten! :)

p.s. muistakaa snapsit. Ja helan går.

XXX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti