KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

perjantai 29. elokuuta 2014

Ullas princesstårta

Kuluneen lukuvuoden aikana tuola Åbo Akademilla ahkeroin siis pätevyyden ruotsinkielen aineopettajana. Järjestin sitten kutsut kotiseudullani, IHANALLA Etelä-Pohjanmaalla, heinä-elokuun vaihteessa perhepiirille ja ystäville - taas yksi hyvä syy juhlia! Leivoin monta päivää ja tein sangriaa. Matu tarjoili skumppaa ja minä otinkin jokaisen vieraan kanssa uuden maljan!
Tarjoilupöydän ehdottomaksi kuningattareksi nousi  tämä prinsessakakku, jonka kuvan ja reseptin haluan teille jakaa.

Ruotsinlippu-prinsessakakku

Ruotsinopen kakku Ullan tyyliin:

4 onnellisen kanan munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Paistoin 225°C noin kahdeksan minuuttia. Ja tähän kakkuun tulee tosiaan 3 tällaista pohjaa.
Kostutukseen maitoa, joka maustettu vaniljasokerilla.

Täyte 1:
Dronningholmin vadelmahilloa ja 4 dl kermavaahtoa vispattuna (tulee kahteen väliin)

Täyte 2 Vaniljakreemi:
4 dl kermaa
2 onnellisen kanan munaa
2 rkl maizenaa
 1 rkl sokeria
muutama teelusikallinen vanilliinisokeria

Sekoita kattilassa pienellä lämmöllä kerma ja munat, johon maizena on suurustettu. Keitä, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa! Lisää jähtyneeseen vaniljakreemiin vanilliinisokeri.

Koristeluun:
2 pakettia sinistä marsipaania
1 paketti keltaista marsipaania

Ensimmäiseen väliin laitin vadelmahilloa ja päälle kermavaahtoa. Toiseen väliin laitoin vaniljakreemiä ja kolmanteen taas vadelmahillo sekä kermavaahto. Kuorrutin kakun kermavaahdolla, jonka jälkeen kaulin kaksi pakettia sinistä marsipaania ja levitin sen kakun päälle. Sitten kaulin yhden paketin keltaista marsipaania, josta leikkasin ristin lippuun. Kakun veimme Annan (sisko) kanssa kellariin, ja kakun viereen laitin snapsilasiin suolaa. Koska kakku oli kylmässä vetäytymässä n. 5 tuntia ennen H-hetkeä. Suola estää, ettei marsipaani kostu päältä. Pitäisikö oikein lähettää Niksi-Pirkkaan, he-he... Mutta kakku oli oikein onnistunut ja erittäin hyvää! :)


Emma ja minä


Minulle kertyi kesälomaa useampi viikko, vaikka vain opintojeni ohessa olen Alkossa töissä ollut. Työn ja opiskelun yhdistäminen ei koskaan ole ollut haaste, vaan enemmänkin voimavara.. Työpaikkani, jossa vastuuta jaetaan kaikille hyvin tasapuolisesti, on tuntunut miellyttävältä vastapainolta tenttikirjojen pänttäämiselle ja Alkon tarjoaman tuotetietouden saaminen on tuntunut hyvin etuoikeutetulta. Jottei tämä nyt vain kuulostaisi liian rekryperäiseltä, siirryn siis asioissa eteenpäin.


Turussa ei kuitenkaan kauheasti ole oman alani töitä tarjolla - kaupungissa on OKL ja ylitarjontaa opettajista on. Lisäksi kaupunki supistaa koko ajan ruotsinkielen vuosiviikkotunteja opetuksessa ja opettajia vähennetään :/. Voi olla, että jossain vaiheessa joudun jättämään Turun, ystäväni ja kauniin puutalokotini, jonne on kokoonnuttu viettämään syntymäpäiviä, tupareita, pikkujouluja, podettu sydänsuruja ja ihan vain vietetty iltaa punaviinilasin äärellä, koska Ullanlinnan ovet ovat aina avoinna!

Minä ja ystäväni Reetta mun yläkerran portailla. Tää kuva otettiin joskus vuosi sitten jo. Onpas mulla tummat hiukset ja lyhyet!


Sain yllätysvieraita keväällä1 Oskari, Matu, Ani, Vilho ja Emma. Harri ei mahtunut kuvaan.


Vasa-tjejer! Anmari, Laura, Henna ja Evakko

Kummityttöni Enni oli kesällä kylässä. Tässä hän heiluttaa heipat Maisa-kissille!
 Tätä kaikkea ennen ehdin vielä viettää monet ihanat pimenevät syysillat täälä Portsassa ystävieni kanssa. Näihin tunnelmiin! Ihanaa viikonvaihdetta teille, minäpä taidan ottaa huomenna lasillisen viiniä ja pari snapsia ystäväni Hennan kanssa, sillä järjestämme rapujuhlat! Siitä sitten lisää. 

XXXEi kommentteja:

Lähetä kommentti