KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

maanantai 22. syyskuuta 2014

Suklaata syksyyn! (suklainen pähkinäviikunakakku)

Sateista maanantaipäivää Turuust!

Saavuin eilisillalla viikonlopun vietosta Etelä-Pohjanmaalta takaisin Varsinais-Suomeen ja Turkuun. Olin ihan naatti kun olin puolta yötä lähennellen kotonani ja simahdin heti. Olipas ihana viikonloppu. Näin perhettä ja ystäviäni. Ja oltiin katsomas Pasin kans futista. Minä. Ekaa kertaa elämässäni. Ja Pasikin oli yllättynyt, miten mukana olin pelin kulusta enkä kyllästynyt. Ja vain pari kertaa selailin kännykällä Facebookia ja Instagramia pelin aikana, muuten mielenkiintoni säilyi pelissä.

Niin, sehän oli siis SJK-TPS. Eli turkuu vastaan toi matsi. Kumpaakohan kannatin? En tiennyt, että Seinäjoki on menestynyt niin hvyin, että oltiin toisena sarjataulukossa - wau! Ainiin ja Pasi kommentoi tätä kuvaa, ettei tästä oikein saa kokonaiskäsitystä, sillä kaikki katsojat mukaanluettuna ME olimme katetussa katsomossa, josta tämän kuvankin otin.

Minä ja Pasi. Pasi on hyvä ystäväni. Pasilla on kaulassa SJK:n huivi. Mä yritän vaikuttaa tosi innostuneelta futisfanilta ja joo sitähän mä olinkin!



Vilhon 1v juhlat menivät loistavasti. Emma oli leiponut pöydän koreaksi ja sain kunnian viimeistellä Pikku Päivänsankarin kakun.




Tänään olen pakannut koko päivän, tai no aamukahvin jälkeen siinä 9:30 maissa. Nyt pidän luovaa taukoa, sillä odotan naapuriani kylään - hän tuo minulle lisää sanomalehtiä astioiden pakkaamiseen ja auttaa minua muutossa tekemällä itselleen hankintoja. Hän kiinnostui nimittäin eräästä irtopohjavuoasta ja muutamasta säilytysrasiasta. Kaikki se vähäinenkin, minkä saan pois, on plussaa. Eiköhän ne 9 irtopohjavuokaa, jotka minulle kuitenkin jää, riitä parin kakun tekemiseen?:) Mutta, Niemi Muuttaa Kaiken kävi tuomassa minulle 40 kpl muuttolaatikoita tänään ja huh kun tätä tavaraa on.


Tosi näppäriä nämä laatikot, kun ne on ahtanut täyteen tavaraa, voi ne pinota tälviissii:

Onpas typerästi jäänyt tuo roskiskaapin ovi auki.


Täällä on satanut koko päivän ja Maisa on karkuteillä. Ne muuttolaatikoiden tuojat jätti ulko-oven auki ja nyt kissa-kulta on jossain hukassa, hän kun suhahti heti oven auki ollessa ulos! Ehkä Maisa on jossain sadetta pitämässä, eikä uskalla tulla takaisin. Fiini (lue:diiva) sisäkissa kun on.

Tuleekohan Maisa koskaan takaisin?



Syksyyn sopii kynttilät, suklaa ja punaviini. Haluan jakaa teille herkullisen suklaisen pähkinäviikunakakun reseptin. Tätä leivoin viime torstaina, kun ystäväiseni saapuivat kylään. Pähkinäallergikot voivat jättää reseptistä pähkinät pois, mutta suklaata ei voi jättää pois. Eihän suklaa-allergikkoja ole edes olemassa?!


Tätä ihanaa suklaata ostin Portugalista ollessani sielä lomalla ystäväni Idan kanssa. Ihana, täyttävää tummaa suklaata! Voiko parempaa olla?


Suklainen pähkinäviikunakakku (täyteläinen)

200 grammaa Pirkan kuivattuja kokonaisia viikunoita (pussi)
2 dl vettä
2 dl sokeria
200 grammaa huoneenlämpöistä voita
2 onnellisen kanan munaa
0,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
0,5 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
200 grammaa sulatettua suklaata

Pilko saksilla viikunat pieniksi paloiksi kattilaan ja lisää päälle vesi ja sokeri. Keitä noin kymmenisen minuuttia ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen huoneenlämpöinen voi ja sitten onnellisen kanan munat yksitellen vatkaten. Lisää seokseen pähkinät ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi jäähtynyt tumma suklaa. Kaada kakku halkaisijaltaan 18 cm voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 C° alatasolla 30-40 minuuttia, tai kunnes kypsä. Kakku ei kuitenkaan saa olla liian kuiva! Kumaise jäähtymään.

Suklaaganache

1 dl kuohukermaa
180 grammaa tummaa suklaata

Kiehauta kerma kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää sitten hiljakseen paloiteltu suklaa ja sekoita kiiltäväksi. Anna jäähtyä hetken aikaa ja levitä tasaiseksi kakun päälle. Tässä ohje Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomarilta Mikalta, miten se kuorrute oikeaoppisesti levitetään kakun päälle:


Koristelu
2 kpl tuoretta viikunaa

Leikkaa tuoreet viikunat lohkoiksi ja asettele kakun päälle.

Valmis kakku:
Kylläpäs mukavasti tuo suklaakuorrute kiiltää. Kakkuottimen olen saanut Mertasen Leenalta. Kiitos vielä!


Kasvoton mies, apua! Tai silmätön. Se on vain Jesse. Totesinhan jo edellisessä merkinnässäni, että Novopacké Pivon kanssa (tsekkiläinen tumma lager) tämä kakku sopii paremmin kuin jopa nyrkki naamaan!


Nyt jatkuu hommat täällä. Jos jollain ei ole tekemistä, voi luokseni tulla pakkauspuuhiin. Respect! 
Iloisiin kuulemisiin XXX




Ainiin! Siinä Pekka Töpöhäntä -kirjassa oli 344 sivua!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti