KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kuorrutetut vappumunkit vaniljakreemillä

Glada Wappen!

Olen jo pitkään hokenut ystävälleni Lauralle, että leivon sitten vapuksi munkkeja ja että sit tervetuloa syömään niitä. Nyt viimein aika oli sopiva ja otin jääkaapistani huoneenlämpöön Valion voin, onnellisen kanan munat ja muut ainekset. Kaapissani oli myös runsaasti eri värisiä candy-meltsejä, joita ostin harjoitellessani Koko Suomi leipoo-kisaan. Niissä päivämäärät ovat pitkälle tulevaisuuteen ja ajattelin hyödyntää niitä munkkien glasyyrissa.

Leivoin jo viime vuonna wappumunkkeja oman maan omppuhillolla, joten alhaalla resepti!


Ullan kuorrutetut vappumunkit vanlijakreemillä:


5 dl käsilämpöistä maitoa
50 gr hiivaa
2 tl suolaa
1,5 dl sokeria
ripaus kardemummaa
2 onnellisen kanan munaa
jauhoja
100 gr Valio voita

Tästä annoksesta tuli 23 kpl munkkeja.

Munkkitaikina on ihan perus, tästä klikkaamalla pääset katsomaan, miten viime vuonna jo valmistin wappumunkit! Linkistä löytyy myös hyvät ohjeet, voitte katsoa ne sieltä.

Oli jännittävää paistaa munkit kaasuliedellä! Mutta, ne tulivat tosi nopeasti ja tuli tosi hyviä!


Viime vuonna siis täytin munkeroiset omppuhillolla. Nyt ajattelin tehdä vaniljakreemiä. Ohje on helppo: 1 osa Salliselta vaniljakreemijauhetta ja 3 osaa kylmää vettä. Sitten vatkataan n. 5 minuuttia ja annetaan levähtää hetki. 


Tähän satsiin laitin 1,5 dl vaniljakreemijauhetta ja 4,5 dl kylmää vettä. Se riitti hyvin. Laitin sitä ihan sillai runsaasti, että maistuu kanssa. Esim. hullareiden haamumunkeissa usein säästellään sitä vaniljakreemiä, tyhmää.


Samalla terävällä tyllalla, kun viime vuonna, täytin munkit. Ne olivat ihan suoraan kattilasta tulleita munkkeja. Silloin terävän tyllan kapea kärki uppoaa hyvin munkkiin.Annoin munkkien jäähtyä, jonka jälkeen kuorrutin ne. Yhteistyössä #fazersuomi kanssa olen saanut leivontaan erilaisia makusuklaita sekä -rouheita. Yhteistyssä myös #droetkersuomi kanssa olen käyttänyt heiltä saamiaan strösseleitä  näissäkin munkeissa koristeluun.

Kuorrutevärkkejä. Ainiin, kuvassa ei näy, mutta käytin myös ihan perus fazerin sinistä.


Valmiit munkit! Namnam! 
Kastoin munkit sulaaseen suklaaseen ja koristelin joko Fazerin makurouheilla, mantelirouheilla tai Dr. Ötkerin strösseleillä. 

Viettäkäähän mukava Vappu!
Minä juhlin Wappua ensimmäistä kertaa Helsingissä. Luokseni tulee ystäviä mm. Turusta, joiden kanssa menen työpäivän jälkeen illan suussa lakitukseen Espalle. Sitten skåålaamme ja, niin, skåålaamme uudelleen ja vietämme oikein kivan illan! Perjantaina menemme piknikille joko Kaivariin tai sateen sattuessa olemme täälä minun luona. Kivaa!

Ehkä skumppakorkki -collectioni saa jatkoa huomisen hulinoissa :*


1 kommentti:

  1. Kauniita munkkeja täälläkin. :) tuo vaniljakreemitäyte pitää kyl testata joku kerta. ;) glada wappen!

    VastaaPoista