KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

torstai 20. maaliskuuta 2014

Ladys and gentlemen and my new readers

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka, Lemon curd-Brita ja Brownies

Hei kaikki ystäväni.Tulin juuri takaisin Turkuun ihanaan puutalokotiini, joka oli jähtynyt lumimyrskystä ja kovasta tuulesta, vaikka vain yhden yön olin ollut pois! Lähdin eilen kehä kolmosen sisäpuolelle, joka tunnetaan toiselta nimeltä Helsinki. Isäni käyttää paikasta sanontaa "se, jossa on niitä ristuksen isoja rillejä", no joo, hän on siis aina asunut landella. Ja hän tarkoittaa mäkkäriä. Aikaa ei olisi Hesan-reissuun kyllä yhtään olisi voinut uhrata. Gradun deadline puskee päälle ja huomenna pitää palauttaa uppsats!

No niin. Kuudennessa linjassa esiintyi tasa-arvonpäivän kunniaksi Pikku-Kukka, Leinosen Ville (åhh) ja Samae Koskinen. Hanna tuli hakemaan mua junalta, mentiin Sandroon viinille ja afrikkalaiselle illalliselle, jonka jälkeen pikkupikkuhiprakassa etsimme tuon boheemin menomestan. Solidaarisuutta ja naisten- sekä miesten tasa-arvoa edistäen me ostettiin Hannan kanssa kassit. Mutta ei mitkään tahansa kassit, vaan mustat solidaarisuuskassit, jotka sisäänpääsyn lisäksi maksoi femman. Huh. (pitää muistaa käyttää muutenkin, kuin lehtien kuljetuksena roskikseen). Hannalla oli synttärit (29v), joten juotiin skumppaa, nautittiin elävästä musiikista istuen vahvistimien päällä.

Yön taittuessa aamuyöhön kavuttiin spåraan, joka kuljetti meidät Vallilaan. Hannan asunto on I-HANA!! Kivinen kerrostalo stuurenkadulla, iso kaksio läpi talon, puulattiat ja leveet ikkunalaudat! Asuntokateus iski, vähän niinku Sandrossa annoskateus, kun viereinen herra söi fetapurilaista bulgurilla ja mulla oli juusto-sieni-filotaikinakäärö. Tai no ei se asunto oo Hannan oma, kun hän on alivuokralla, eikä huonekalut oo sen, mutta periaatteessa se on Hannan.

Anneli tuli aamulla kahville, Hannan mummin kaveri. Hän oli ollut poikansa Pasin luona yötä, koska oli edellisenä päivänä tullut Tallinnasta humputtelemasta. Leivoin kakkuja aamiaiseksi keittiössä ja keitettiin kahvit, Anneli oli tuonut munkkeja ja kinkkujuustocroissantteja. Ikkunasta paistoi ihanasti aurinko, ihan niinku jostain elokuvasta! Tapasin paljon uusia ihmisiä Hesassa. Ja heiltä sain innostuksen blogiini! Terkut Marialle, Lotalle, Paulalle ja muille!

Nyt täytyy kammeta yläkertaan ja laitta herätys 6 tunnin päähän, sillä mulla on treffit aamulla! Tapaan Erik Anderssonin. Kyllä, juuri hänet, joka on eräs Svenska Akademiens Grammatikin kirjoittajista. Hän on graduohjaajani.

Tuossa kakkuja Stuurenkadulta ja Helsinginstä muutenkin. Harmi kun Hannasta ja Annelista ei ole kuvaa!


Ensimmäisessä kuvassa on 

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka
Pohja:
200 gr voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
loraus kylmää vettä.
Esipaistoin pohjaa 10 min. 200 asteessa.

Päälle:
200gr rainbow:n pinaatteja Vallilan Alepasta, jotka survoin Hannan uudella blenderillä! Hannan isälle Askolle terveisiä, että hyvin toimi. (tämä itseasiassa tulee ihan ensimmäisenä vuokaan.)
1 prk kermaviiliä
2 dl ruokakermaa
2 onnellisen kanan munaa
pippuria myllystä
merisuolaa
juustoraastetta kourallinen. Ja nämä kaikki siis sekasin keskenään ja kaadoin pinaattien päälle.
Pisteenä I:n päälle vuohenjuustosta kiekkoja koristeeksi. 

Perfekt! Uuniin vielä puoleksitunniksi.
Jäähtyneen piirakan päälle Hanna haki vielä kirsikka-ananaksia, jotka ikävä kyllä ei kuvassa vielä näy.

Lemon curd-brita:
Pohja
200 gr voita
3 dl sokeria
4 onnellisen kanan keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa/kevytkerma

Päälle:
4 onnellisen kanan valkuaista
4 dl sokeria
vanilliinisokeria

Uunista riippuen paistoaika on 20-50 min, 175 asteessa.

Täyte väliin:

Valkosuklaata sulatettuna
2 dl kuohukermaa vispattuna
1 prk sitruunarahkaa
vanilliinisokeria
normisokeria 0,5 dl

Päälle Lemon curdia.


Brownies (huom: tämä ei ole itse kehittämäni resepti!)
100 gr voita
100 gr suklaata
2 kananmunaa
2 1/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeia
1 dl hasselpähkinää
1 dl mantelijauhetta

Paistettiin 200 asteessa 25minuuttia. Laakea vuoka, tai 2 pienempää vuokaa.
Koristeena sulatettua suklaata ja pekaanipähkinä. yumyum!





4 kommenttia:

  1. Tervetuloa bloggeriin! =D Linkitän sun blogin, jotta löydän takaisinkin ihailemaan mitä kaikkea täältä löytyy. ;) Kysele jos tulee ongelmia blogin kans! =)

    VastaaPoista
  2. Kiva, kiitos Kakkumonsteri! Päivityksiä on luvassa, jahka vain ehdin! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva, kun tiedossa jotakin mukavaa katseltavaa tv:ssä syksyllä. terv Kaija O.

    VastaaPoista
  4. Voi kun mukava kuulla, Kaija O! Jännätään sitten TV:n ääressä 18.9 alkaen :)

    VastaaPoista