KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Ullan bravuuri - porkkanapiirakka

Monet ovat kyselleet minun porkkanapiirakan reseptiä, koska se vain yksinkertaisesti on NIIN hyvää ja vielä jopa helppoa tehdä. Lisäksi se on nyt ihan virallista, että olen Koko Suomi leipoo- ohjelman toisella kaudella kisaamassa ja profiilissani lukee, että porkkanapiirakka on bravuurini. Tästä johtuen haluan jakaa teidän kanssa yhden maailman parhaimmista kulinaristisista kokemuksista... Tämän kyseisen reseptin olen saanut Kelton Leenalta muistaakseni kesällä 2002. Olin perheessä kesähommissa monta upeaa kesää 15-18 -vuotiaana<3. Hoidin lapsia, lähinnä pikku-Mariaa, laitin ruokaa ja leivoin. Ja maalailin aittarakennuksia ja noukin viinimarjoja. Kollasimme kerran Leenan valtavaa reseptikansiota ja löysin porkkanapiirakan ohjeen. Leena ei ollut koskaan leiponut sitä ja halusin testata reseptiä. Aloinkin leipomaan sitä paljon.. arkeen, juhlaan, ylioppilaskirjoituksien evääksi keväällä 2004, itse ylioppilasjuhliin, tupareihini kun muutin lukion jälkeen pois ym.. Nyt olen leiponut sitä 12 vuotta. Ja maku on edelleen mitä parhain. Ensi kesänä yläasteella tapaamani pitkäaikaisin ystäväni menee naimisiin ja leivon tätä hänen häihin.

Tätä reseptiä olen jakanut jopa Islantiin saakka Vidarille. Jopa tämä miehenköriläs ihastui kyseiseen piirakkaan kesällä 2010! Tästä ohjeesta tulee mehevä porkkanapiirakka uunipellille, tai kakkumainen pyöreään vuokaan.

Ullan porkkanapiirakka:

4 onnellisen kanan munaa
2,5 dl sokeria
2 dl voisulaa
6 dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta
4 tl kanelia
3 tl vanilliinisokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Suurkeittiössäni porkkanat pestynä ja kuorittuna.

Reseptikirjani


Näistä raaka-aineista on hyvä lähteä liikkeelle!


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen lisää sulanut ja jäähtynyt voi. Lisää porkkanaraaste vähitellen kuvien aineiden kanssa. Jos paistat uunipellillä,paista 225 °C kunnes kypsää. Muistaakseni olen n. 20-30 minuuttia paistanut. Jos taas ajattelit tehdä porkkanapiirakan kakun muotoon niin paista hieman kauemmin, ainakin sitten 40 minuuttia ja kokeile aina välillä onko jo kypsää. Riippuu aina niin paljon uunista!

Kuorrute jähtyneen piirakan päälle:

100 gr sulatejuustoa
100 gr voita
4 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
koristeluun mantelirouhetta


Sulata sulatejuusto ja voi miedolla lämmöllä, kunnes seos on ihan sellaista sulavaa nestemäistä. Anna jähtyä ihan kylmäksi ja lisää sitten tomusokeri. Itse pidän oikein paksusta kuorrutteesta, niin en koskaan mittaa tomusokeria, vaan kaadan vain näppituntumalla pikkuhiljaa, kunnes kuorrute on tasaista ja tarpeeksi paksua. Mutta toi 4 dl on aika hyvä määrä kanssa. Lisää tomusokerin kanssa myös vanilliinisokeri antamaan lisämakua. Koristele mantelirouheella. Niin hyvää! mums!



Ei muuta kuin leipomaan. Hilirimpsis! XXX



Eikös olekin hieno miete. Ei nyt liity kyllä porkkanapiirakkaan millään tavalla. :)




2 kommenttia:

  1. Hieno on, ja innostaa munkin leipomaan tätä niin ihanaa , jota en ole koskaan tehnyt , mutta ohjeesi innostaa minua kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä, Irma! :) On todella hyvää, mutta ei niin kosteeta, kuin viime keskiviikkona sielä pressissä :D. Mäkin haluan kokeilla sun fresitakakkua. Hei muuten, voisitko laittaa s-postilla ne kaikki tekniset tehtävät, viimeks tuli vain se yks tehtävänanto. :)

      Poista