KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

perjantai 19. syyskuuta 2014

Ullan Koko Suomi leipoo -kahvikakut - ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä?

Iloinen tervehdys perjantai-iltaan!

Viime päivinä on tapahtunut vaikka mitä. Mistähän edes aloittaisin? No, olen kertonut, että olen hakenut oman alan töitäni. Olen saanut nyt virkamääräyksen Sipoon kielikylpykoulun kuudennen luokan opettajana! Työ alkaa 1.10. ja olen enemmän kuin innoissani! Hienoa aloittaa opettajan ura kielikylpykoulusta, sillä kielikylvyssä itsekin olen ollut. Työ tulee kuitenkin olemaan haastavaa ja vastuullista, enkä edes kuvittele pääseväni helpolla. Tähän olen kuitenkin kouluttautunut ja palan halusta päästä toteuttamaan itseäni käytännössä. Pidän haasteista ja tämä tulee olemaan yksi niistä. I'm ready! Mutta, edessäni on kuitenkin luopuminen hyvästä nykyisestä työpaikastani. Tänään oli viimeinen työpäiväni. 


Minä ja Suvi, iloiset ja vastuulliset asiakaspalvelijat tänään Turun Länsikeskuksen Alkossa. Meillä on töissä aina kivaa! Paitsi tänään oli haikeaa, kun minulla oli viimeinen työpäivä. Mutta onneksi me nähdään vielä useasti töiden ulkopuolellakin!



Takaisin kehä kolmosen sisäpuolelle. En edes harkinnut muuttavani Sipooseen, vaan sain Helsingistä, Sörnäisistä, ihan Katri Valan puiston vierestä asunnon. Avaimet sain jo viime viikonloppuna, kun ystäväni Idan kanssa olimme Vilhonvuorenkujan asunnollani. Hauska osoite! Asunto on vanha vaaleanpunainen jugend-talo:



Asuntoni on kuudennessa kerroksessa, josta näkyy meri!(eikä ole kyse ketolan meristä) Ikkunaa ei näy tänne, se on eri suuntaan. Mutta tuo sisäpihan tasanne on oikein viihtyisä. Vuokralaiskandidaattejahan tuohon asuntoon oli kymmeniä. Piti perustella miksi JUURI MINUT pitäisi valita vuokralaiseksi. Kerroin, että siskonpoikani nimi on Vilho. Heh. Mun mielestä ihan riittävän hyvä perustelu. Toki sivulauseessa ehkä mainitsin, että olen ruotsinopettaja ja muutan Helsinkiin työn perässä :D. 

Mutta, siis, olen edelleen Turussa, tai itseasiassa tällä hetkellä istun IC:ssä Turku-Tampere. Sielä vaihdan Seinäjoen junaan ja matkustan kotiin, sillä viikonloppuna meillä on suuret juhlat - Vilho täyttää 1 v. <3. Niin, mutta siis olen ollut töissä tämän viikon vielä kyseisellä työpaikallani. Ensi viikon pakkaan ystävieni kanssa omaisuuteni Niemi Muuttaa Kaiken -punaisiin laatikoihin ja viikon kuluttua lauantaina muutan siis stadiin, eli sinne, jossa isäni mukaan on niitä ristuksen isoja rillejä (mäkkäri siis). 

Onpa ollut hassua nähdä oma naama teeveessä, ja oma ääni kuulostaa sitäpaitsi ihan hirveältä. Nimittäin Koko Suomi leipoo -mainoksissa! Järjestin luokseni kisastudion ja lähtökohta oli, että leivon juuri ne leivonnaiset, joita kyseisessä jaksossa leivottiin. Eli bostonkakku ja kahvikakku kuorrutteella. Oli muuten tosi kiva suunnitella sitä kuorrutettua kahvikakkua, eli taidonnäytetehtävää! No, kaikki jakson nähneethän nyt tietävät kuinka siinä kävi, eli ei kauhean vahvasti. Ei selittelyjä sen enempää, epäonnistuinhan siis ihan täydellisesti.. Bostonin piti omien sanojeni mukaan olla iisibiisi, mutta kas vain, niin jäi raa'aksi ja IP-vuoan rengas siihen ympärille. 

Eilen KSL-ohjelman ensi-iltaa varten olin kutsunut ystäviä kylään. Eikä mitään tahansa ystäviä, vaan työkaverini, sekä Kukan, Hannan ja Jessen jotka ovat ex-alkolaisia.


Ulla ja Mira eivät olleet vielä saapuneet. 



Viime huhtikuussa leivoin viikunapähkinäkakkua suklaakuorrutteella. Jesse joi eräs ilta tsekkiläistä tummaa lageria, Novopacké pivo:ta ja söi sitä kakkua. Ihmettelin suuresti hänen makuyhdistelmää, mutta hän kehui ja sitten mä koitin kanssa. Toimi! Ihan superhyvä yhdistelmä! Leivoin sitten taas tätä ihanaa kakkua ja ostin kyseistä olutta. Jesse oli iloinen, niinkuin kuva kertoo. 
Taustalla Meri ja Hanna odottavat, että Salatut elämät loppuis ja alkais jo Koko Suomi leipoo.


Tässä eilisillan menu:
Tomaatti-basilikapiirakka, pinaatti-vuohenjuustopiirakka, vaahterasiirappikakku, viikunapähkinäkakku suklaakuorrutteella ja bostonkakku. Niin, katsokaahan. Ei ole irtopohjavuoan rengasta bostonkakun ymprärillä..

..eikä kakku näytä kuusipäiseltä vasikalta.


Ullan bostonkakku 
(tätä tuli 2 kpl. Toisen annoin Heikille ja hänen vaimolleen Eevalle. Heikki rakentaa Turun asuntoni kellarikerrokseen saunaa ja olohuonetta ja hän on aina auttanut minua mm. polttopuissa ja sähköasioissa)

5 dl maitoa
50 gr tuorehiivaa
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 onnellisen kanan munaa
ainakin 15 dl vehnäjauhoja
150 gr sulaa voita tai margariinia


Lämmitin mikrossa maidon kädenlämpöiseksi, johon sitten laitin hiivan, mausteet ja sitten lisäilin onnellisen kanan munat. Hiljaksiin laitin puolet jauhoista ja uusi yleiskoneeni surisi pienellä teholla. Sitten lisäsin voin ja loput jauhot. Kokeilin aina välillä, laitanko vielä lisää jauhoja. Ihan kiinteäähän se saa olla, eli jos tätä kotona päätät leipoa, niin lisäile vain jauhojen määrää. Ihan viimeisenä yleiskone surisi kunnolla, että taikinaan tuli sitkoa. Annoin taikinan kohota kaksinkertaiseksi ainakin sen puoli tuntia, jonkä jälkeen aloin leipomaan.

Täyte:

150 gr voita, joka on huoneeenlämpöistä
3-4 tl kanelia
1,5 dl sokeria

Nämä sekoitin seokseksi ja laitin sitten kaulitun taikinalevyn (suorakaide päälle). Käärin rullalle ja leikkasin sellaisia sopivia paloja ja asettelin voideltuun vuokaan. Annoin taas kohota hyvin, jonka jälkeen voitelin kananmunalla ja päälle ripottelin raesokeria. Paistoin 180 C° 35 minuuttia. Jos bostonkakusta haluaa kuusipäisen vasikan näköisen, on se taitolaji. Ei se minullakaan aina onnistu. *tirsk*







Vaahterasiirappikakkunikin näyttää paljon paremmalta tässä. Eikä ollut nyt raakaa. Heh.

Ullan vaahterasiirappikakku 

200 gr voita tai margariinia
2 dl sokeria
Vaniljatankoa myllystä muutama hyppysellinen
200 gr maustamatonta tuorejuustoa tai 2 dl piimää. Jälkimmäinen on parempi vaihtoehto.
2 onnellisen kanan munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
hyppysellinen sormisuolaa.

Ruokokidesokeriseos:

25 gr margariinia tai voita, mieluusti huoneenlämpöistä
1,5 dl ruokokidesokeria
2 tl kanelia
1 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen sormisuolaa

Sekoita nämä kaikki keskenään.

Vatkaa voi, sokeri ja vanilja vaahdoksi. Lisää sitten tuorejuusto/piimä. Vatkaa sekaisin ja lisää onnellisen kanan munat yksitellen. Lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada puolet taikinasta voideltuun kuivakakkuvuokaan jonka päälle ripottele ruokokidesokeriseos. Seos on murumaista, joten nou hätä - et ole tehnyt mitään väärin. Tähän päälle kaada loput kakkutaikinasta ja tee haarukalla koukeroita niin, että taikinat menevät keskenään sekaisin. 

Paista vaahterasiirappikakku 180 C° 45-55 minuuttia. Kokeile tikulla 45 minuutin jälkeen, miltä tuntuu. Vältä kuitenkin ylipaistamista, kakku saa olla piimän/tuorejuuston takia kosteahko. Paistoaika riippuu niin kovin uunista. Itse olen paistanut sellaisessa "perusuunissa", eli ei mitään kiertoilmahienouksia, niin noin 50 minuuttia. Ja alatasolla on hyvä.

Anna kakun jähtyä ja valmista vaahterasiirappikuorrute:

Eli n. 1 dl vaahterasiirappia
3 dl ja enemmänkin tomusokeria. 

Sekoita keskenään hyväksi seokseksi. En koskaan ole mitannut näitä, mutta katsokaa kuvasta, millaista pitää olla. Sitten koristele pekaanipähkinällä, -rouheella tai mantelirouheella. Ihanan kostea ja maukas kakku.

Resepti löytyy myös täältä: Ullan vaahterasiirappikakku



Toivotan teille kaikille oikein aurinkoista viikonloppua. Huomenna juhlimme tosiaan 1-vuotiasta Vilhoa. Koska tämä pikku päivänsankari ei vielä osaa lukea blogiani, voin paljastaa mitä tämä tätsykkä osti hänelle lahjaksi. Ostin Pekka Töpöhäntä -satukirjan, sellaisen, jossa muistaakseni oli ainakin 200 sivua. Kirjassa on useita tarinoita Pekasta,  Pillistä ja Pullasta, Monnista, sekä Arkadian Ullasta. Kirjat ovat katoava luonnonvara tässä teknologisoituvassa maailmassa, mihin Vilhokin on kasvamassa. Siksi haluan ostaa hänelle kirjan, jota tulen sitten lukemaan hänelle. Sunnuntaina tapaamme tyttöporukalla ja iltasella olen luvannut mennä katsomaan SJK-TEPSI FUTISTA!!! Apua. Mitä olen luvannut? Pakkasin sporttivaatteitakin mukaan, ihan näillä uusilla  piikkikorkonilkkureillani en viitsi mennä sinne istuskelemaan. Pakkasin mukaan asicksen lenkkarit ja yhden hupparin. Toivottavasti kaverini Pasi hyväksyy nuo vaatteet.

Tapaamisiin XXX



P.S. Blogiani voi seurata myös facebookissa! Se löytyy nimellä ullas kärleksmums!

P.P.S. Tästä linkistä pääset blogini virallisille Facebook-sivuille: Ullas kärleksmums





4 kommenttia:

  1. Äitee laitto mulle koko ajan viestejä kotoa kun katseli sua telkkarissa :) totesi lopuksi myös, että toivottavasti oot mahdollisimman pitkään mukana, koska oot niin hyvää viihdettä :D uhkas myös kokeilevansa pyhänaikana bostonkakkua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Marja-Leena! Laita terveisiä, että ainakin vielä ensi torstaina näkyy ruudussa :). Ja jos leipaisee, niin muistutappa paistoajasta ;)

      Poista
  2. Mä pidän sulle peukkuja jatkossakin! ;)

    VastaaPoista