KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

tiistai 23. joulukuuta 2014

Herkullista joulua! Piparkakkutalo!

Härlig jul! Ihanaa joulua!

Vietämme joulua siskoni Emman ja hänen perheensä, Matun ja hymypoika-Vilhon kotona meidän lapsuudenkodissa Kitinojalla. Joululomille tulin tänne ihanalle Pohjanmaalle jo lauantaina. Maanantaina, talvipäivän seisauksena, Emma haki minut Kitinojalle ja sitten leivoskelimme ja leikimme Vilhon kanssa päivän. Leivoimme mm. taatelikakkuja, tyrnimoussekakun, soijapasteijoita ja piparkakkuja.


Vilho Vallaton oli iloissaan, kun pääsi maistamaan suklaakakkutaikinaa!


Tänään leivoin Vilholle piparkakkutalon. Piparkakkutaikina on heti valmis leivottavaksi! Tämän reseptin olen saanut äidiltän, ja hän on puolestaan sen saanut muistaakseni työkaveriltaan.Heti leivottavat piparkakut:

300 grammaa voita
250 grammaa sokeria
2 onnellisen kanan munaa
125 grammaa siirappia
625 grammaa vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa 
1 rkl piparkakkumaustetta.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, sekä lisää siirappi vatkaten sekaan. Lisää jauhot ja mausteet. 
Paista 200 °C n. 8-10-12 minuuttia ... riippuen täysin uunista. Nämä piparkakut ovat tosi nopeita tehdä ja todella hyviä! Namiii!!

Rekvisiittaa piparkakkutalon pihalle
Tässä todella vaativa ja haastava piparkakkutalo! A' la rakennusinsinööri U. Koski!


Hei muuten, oletteko huomanneet, että minusta on Alkon Etiketti-lehdessä juttu? Jaan sielä reseptejä!  Sillä olenhan entinen vankka Alkon työntekijä ja myyntitykki! Vielä ehditte joulun pyhiksi leipoa ihanan suklaisen viikunakakun tai basilikapiirakan. Lehteä jaetaan ilmaisena Alkossa, mutta on luettavissa myös verkossa. Juttu minusta ja leipomistaustastani löytyy tästä: Alkon Etiketti-lehti, Ullan tarina
ja reseptini löytyvät tästä: Alkon Etiketti-lehti, Ullan reseptit


Aivan ihanaa joulua teille kaikille <3 !
Härlig jul! Älska varandra! 

XXX

Vilho ja Ulla-tätsy

P.S. Sain työkaveriltani kerrassaan sydämellisen joululahjan. Katsokaahan!

Tämä koriste on sellainen, mitä jouluisin yleensä on! Esim. pallo, jonka sisällä on vettä, hileitä ja joulupukki. Ja kun sitä ravistaa, niin sitten sataa hileitä. Mutta työkaverini Anna oli kirjoittanut purkkiin blogini nimen: Ullas Kärleksmums ja sitten sisällä oli kakkuvuoka, vispilä ja prinsessakakku. Ihana!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti